• Business

    Οι κινήσεις “ματ” που θα σας κάνουν πλούσιους πριν κλείσετε τα 20

    • NewsRoom


    O επιχειρηματίας Mark Zuckerberg, ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Facebook, έχει στην κατοχή του μια επιχείρηση αξίας 51,8 δις δολαρίων και είναι μόλις 32 χρονών. Αν και η περίπτωση του είναι μια στο εκατομμύριο, παρόλα αυτά όλοι μας θα έχουμε ευχηθεί να ήμασταν στην θέση του. Για τους περισσότερους φυσικά από εμάς παραμένει ένας μακρινό όνειρο ,ότι δηλαδή κάποια στιγμή στο μέλλον θα καταφέρουμε να γίνουμε αυτοσχέδιοι εκατομμυριούχοι. Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να βασιστεί απλώς στο όνειρο της “κάποιας στιγμής” καθώς ο πλούτος μπορεί να χτιστεί σε βάθος χρόνου. Για τον λόγο αυτό όσο νωρίτερα ξεκινήσει κάποιος να μαζεύει πλούτο τόσο πιο σύντομα θα καταφέρει να αποκτήσει και την ευημερία που τόσο πολύ επιθυμεί.

    Zuckerberg

    Βέβαια το να αρχίζεις να κάνεις οικονομία στην ηλικία των 20 και 30 δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς στις ηλικίες αυτές οι περισσότεροι έχουν έξοδα για σπουδές, αναζητούν ακόμη την δουλειά “των ονείρων” τους και γενικότερα ζουν την πιο αβέβαιη περίοδο της ζωής τους. Ενώ δεν υπάρχει ένας μαγικός τρόπος απόκτησης πλούτου, παρόλα αυτά υπάρχουν 7 τακτικές οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις πλούτο ευκολότερα. Γι’ αυτό τον λόγο όσο νωρίτερα ξεκινήσετε να τις ακολουθείται τόσο μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας θα έχετε.

    dollars

    1. Σταματήστε να χρονοτριβείτε.

    Οι περισσότεροι από εμάς στην ηλικία των 20 και των 30 δεν σκέφτονται πως θα είναι η ζωή τους στα 50 και στα 60, με αποτέλεσμα να αναβάλουν συνεχώς πράγματα αφού θεωρούν πως έχουν αρκετό χρόνο στην ζωή τους. Αυτή η αναβλητικότητα όμως μπορεί να αποδειχτεί μοιραία καθώς ο χρόνος κυλάει πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε. Το μυστικό λοιπόν είναι να αρχίζουμε να αποταμιεύουμε χρήματα από πολύ νωρίς για να έχουμε έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν.

    dollars in the sky

    2. Να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει ένας “μαγικός” τρόπος.

    Οι τακτικές αυτές δυστυχώς δεν έχουν κάποια “μαγική” ιδιότητα που θα σας εξασφαλίσει μια για πάντα μια πλουσιοπάροχη ζωή χωρίς θυσίες. Αυτό θα ήταν και κάτι ανέφικτο. Το μυστικό της απόκτησης πλούτου είναι απλά μαθηματικά, δηλαδή τα χρήματα που βγάζετε να είναι περισσότερα από εκείνα που ξοδεύετε. Αυτή η λογική μαζί με την σοφή επενδυτική σας στάση θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

    reading books

    3. Να επενδύετε στον εαυτό σας.

    Όσο περίεργος και αν σας φαίνεται αυτός ο κανόνας, δεν σταματάει να είναι και ένας από τους πιο αποδεδειγμένους τρόπους απόκτησης πλούτου. Πως θα επενδύσετε στον εαυτό σας; Εύκολο. Η επένδυση στον εαυτό σας σημαίνει να ξοδεύετε χρήματα για την περαιτέρω μόρφωση σας. Με το να αποκτάτε νέες γνώσεις και εκπαιδευτική κατάρτιση έχετε και περισσότερες πιθανότητες να προσλαμβάνετε και μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές.

    4. Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό.

    Ο σωστός υπολογισμός είναι το σημαντικότερο βήμα προς την απόκτηση πλούτου. Σημειώνοντας τα έξοδα και τα έσοδα σας μπαίνετε σε μια λογική οριοθέτησης των χρημάτων σας. Με τον τρόπο αυτό δεν θα ξεφεύγετε από τον στόχο σας, κάνοντας άστοχες και αλόγιστες κινήσεις που θα σας ζημιώσουν την “τσέπη” σας μελλοντικά. Μετά την καταγραφή του προϋπολογισμού σας θα είστε πλέον σε θέση να ξέρετε το ακριβές ποσό που πρέπει να αποταμιεύετε και εκείνο που μπορείτε να επενδύσετε.

    invest budget

    5. Να πληρώνετε τα χρέη σας.

    Βέβαια το αρχικό σας μέλημα, πριν να ξεκινήσετε να αποταμιεύετε χρήματα και να τα επενδύετε, θα πρέπει να είναι η αποπληρωμή όλων των πιθανών χρεών σας. Οποιαδήποτε και αν είναι τα χρέη σας, ξεκινώντας από τις πιστωτικές κάρτες μέχρι διάφορα δάνεια που μπορεί να έχετε χρεωθεί, θα πρέπει να έχετε ως βασική προτεραιότητα σας την αποπληρωμή τους.

    businessmen

    6. Να παίρνετε ρίσκα.

    Μην ξεχνάτε ότι είστε ακόμη νέοι. Άρα τώρα είναι η ευκαιρία να ρισκάρετε. Να μην φοβάστε να δράσετε είτε επενδύοντας σε μια ριψοκίνδυνη μετοχή, είτε με το να αφήσετε την δουλεία σας και να ξεκινήσετε μια δικιά σας επιχείρηση. Τολμήστε καινοτόμα εγχειρήματα και κινήσεις όταν θα έχετε την ευκαιρία, καθώς μετά θα έχετε τον χρόνο να “αναγεννηθείτε” αν οι κινήσεις σας αποδειχτούν ανεπιτυχής.

    di Caprio

    7. Επεκταθείτε και διαφοροποιηθείτε

    Το σημαντικότερα βήμα προς την επιτυχία είναι ο συνδυασμός όλων αυτών των κανόνων. Μην μένετε σε ένα απλό κανόνα, αλλά προσαρμοστείτε και δράστε ανάλογα με τις περιστάσεις που θα παρουσιαστούν στον δρόμο σας. Προσπαθήστε να έχετε πολλούς πόρους εσόδων, να δημιουργείτε πολλά εφεδρικά σχέδια σε περίπτωση αποτυχίας κάποιας επιχειρηματικής σας κίνησης, έτσι ώστε να είστε πάντα σίγουροι ότι δεν θα φτάσετε στο σημείο της “καταστροφής”.

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/allaxte-simera-ti-zoi-sas-kanontas-afta-ta-7-avola-pragmata/47381



    ΣΧΟΛΙΑ