• Μετοχές

    Άρωμα νέων υψηλών για τη Σαράντης…

    • Στ. Κ. Χαρίτος
    Σαράντης όμιλος

    Γρηγόρης Σαράντης, πρόεδρος ομίλου Σαράντη


    Νέα ανοδική κίνηση, καθόλου τυχαία, επιχειρείται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου για τη μετοχή της Σαράντης ΣΑΡ -2,53% 11,58.

    Η μετοχή της Σαράντης κινείται πάνω από τα 8,80 ευρώ, μία μέρα μετά την ανανέωση της συνεργασίας στο joint venture με την Estee Lauder, αλλά και την απόκτηση brands από την παρηκμασμένη πλέον Folli Follie, δύο κινήσεις που τη βοηθούν να διευρύνει τα μερίδιά της στην αγορά των καλλυντικών.

    Η μετοχή της Σαράντης αποτελεί το αγαπημένο «παιδί» των εγχώριων θεσμικών επενδυτών.

    Ήδη κινείται σταθερά πάνω από την τιμή στόχο που είχε θέσει στις αρχές του καλοκαιριού η Εθνική Χρηματιστηριακή για την μετοχή, που ήταν τα 8,41 ευρώ, ενώ βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τα υψηλά έτους τα 9 ευρώ.

    Η μετοχή διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 8,80 ευρώ και με έναν αξιοπρόσεκτο όγκο συναλλαγών για μια τόσο ρηχή αγορά, όπως είναι το Χ.Α., της τάξης των 35 χιλιάδων τεμαχίων.

    Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι η Σαράντης και η Estee Lauder συμφώνησαν να τροποποιήσουν τη συμφωνία μετόχων που διέπει το joint venture επεκτείνοντας τη διάρκειά της από τoν Ιούνιο 2021 στον Ιούνιο του 2028.

    Οι δύο πλευρές μάλιστα συμφώνησαν να συμπεριλάβουν στην περιοχή εμβέλειας και την Μολδαβία.

    Με βάση τη νέα συμφωνία, η αμερικάνικη εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να αυξήσει το ποσοστό της στο joint venture έως το 100%, εξαγοράζοντας τις μετοχές που κατέχει σήμερα η Σαράντης, αυξάνοντας τη συμμετοχή της διαδοχικά από το 2021, 2024 και 2027 κατά 9%, 25% και 15% αντίστοιχα.

    Τέλος, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναλαμβάνει να προωθήσει στην ελληνική αγορά τα brands της COTY που μέχρι σήμερα κατείχε η Folli Follie.

    Πρόκειται για τα σήματα BALENCIAGA, BOTTEGA VENETA, BURBERRY, CALVIN KLEIN, CHLOE, DAVIDOFF, ESCADA, GUCCI, HUGO BOSS, JIL SANDER, JOOP, LACOSTE, LANCASTER, MARC JACOBS, MIU MIU, NIKOS, PHILOSOPHY, ROBERTO CAVALLI, STELLA MCCARTNEY και TIFFANY & CO.

    Ο τζίρος από τα συγκεκριμένα σήματα ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ και η Σαράντης ετοιμάζει ήδη την πρόβλεψή τους στις οικονομικές καταστάσεις των ερχόμενων εταιρικών περιόδων.



    ΣΧΟΛΙΑ