• Business

    Αριστείδης Πίττας: Αγόρασε πλοίο supramax σε συμφέρουσα τιμή

    Αριστείδης Πίττας Euroseas ναυτιλία

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Eurobulk, της οικογένειας Πίττα, αγόρασε ένα μοντέρνο supramax πλοίο, σε αρκετά χαμηλή τιμή.

    Ο Πρόεδρος της εταιρίας Αριστείδης Πίττας επιβεβαίωσε την συναλλαγή επισημαίνοντας ότι πελάτες της Eurobulk προχώρησαν στην εξαγορά του Calypso Colossus, χωρητικότητας 55.400 dtw και κατασκευής 2009, έναντι τιμήματος 8 εκατ. δολαρίων.

    Νωρίτερα υπήρξε φημολογία ότι το πλοίο πουλήθηκε στην τιμή των 8,3 εκατ. δολαρίων στην Mariners Associates με έδρα το Μπαγκλαντές, που είχε αρχικά συμφωνήσει να προχωρήσει στην εξαγορά. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η ιαπωνική K Line ζήτησε προσφορές για το πλοίο την περασμένη εβδομάδα και συγκέντρωσε αρκετές.

    Η τιμή διαμορφώθηκε στα αναμενόμενα επίπεδα και πιθανόν να αποτελεί ένδειξη ότι οι αξίες των πλοίων ξηρού φορτίου, κυρίως των supramaxes που έχουν κατασκευαστεί στην Ιαπωνία, έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

    Αυτή είναι η πρώτη γνωστή εξαγορά που πραγματοποιεί η Eurobulk από τις αρχές του 2016. Τον περασμένο Μάρτιο, η ελληνική εταιρίας αγόρασε το Oinoussian Lady, που μετονομάστηκε σε Blessed Luck, κατασκευής 2004, από την επίσης ελληνική Efploia, έναντι 11,3 εκατ. δολαρίων.

    Η Eurobulk έχει σήμερα στον υπό διαχείριση στόλο της 27 πλοία, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί ο εφοπλιστής Καλογηράτος στρέφεται εναντίον της HSBC στην Αθήνα. Το μεγάλο κόλπο με τα Swap

    hsbc-wallpaper



    ΣΧΟΛΙΑ