• Business

    Αρχίζει η έρευνα για τη Folli Follie: Tα δύο σενάρια και ο ρόλος της ελεγκτικής εταιρείας


    Έπειτα από πολυήμερη καθυστέρηση αναμένεται επίσημα να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου για τη Folli Follie. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, με τελευταία τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν χθες στο Δ.Σ. της εταιρείας έπειτα και από την παραίτηση του συνόλου των μελών της ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου.

    Οι κ.κ. Μιχ. Τιμπρής, Δ. Ποταμίτης και Ηλ. Πεντάζος αναδείχθηκαν στις θέσεις των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του νέου Δ. Σ. και μέλη της ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου.

    Η έρευνα και τα δύο σενάρια

    Η έρευνα (investigation) που θα διεξαχθεί θα είναι παρόμοια με αυτές που ανατίθενται σε αντίστοιχες περιπτώσεις στις αναπτυγμένες κεφαλαιαγορές.

    Στη διαδικασία θα συμμετάσχει και νομικό γραφείο το οποίο θα επικεντρωθεί σε πρώτη φάση στα μετρητά, τα αποθέματα και τις απαιτήσεις του ομίλου FF Group.

    Δύο είναι τα σενάρια της έρευνας:

    Αν επιβεβαιώσει την ορθότητα των ανωτέρω, τότε οι υποψίες περί μεγάλης παραποίησης οικονομικών στοιχείων της εταιρείας μετριάζονται.

    Εάν αντίθετα διαπιστωθούν μεγάλες αποκλίσεις τότε η έρευνα θα διευρυνθεί και θα γίνει πλήρης αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων.

    Οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο έλεγχος σε μετρητά, αποθέματα και απαιτήσεις θα διαρκέσει κάτι λιγότερο από έναν μήνα.

    Αν και τα διεθνή ελεγκτικά πρότυπα ορίζουν ότι η εφαρμογή στοχευμένων ελεγκτικών διαδικασιών είναι επισφαλής, σε σχέση με τη διενέργεια τακτικού ελέγχου, οικονομικοί κύκλοι σχολιάζουν σχετικά ότι η νέα Επιτροπή Ελέγχου της FF Group, είναι αρκετά αξιόπιστη και θα αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας απρόσκοπτης και έρευνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα δύο ομόλογα των 379,5 εκατ. ευρώ που μπορεί να δώσουν τη «χαριστική βολή» στα Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Έλληνες επιχειρηματίες που κάνουν «απόβαση» στο Λονδίνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αύξηση παραγωγής υδρογονανθράκων προγραμματίζει η Gazprom



    ΣΧΟΛΙΑ