• Business

    Apple: Στα δικαστήρια για την υπόθεση με τις ελαττωματικές μπαταρίες

    • NewsRoom
    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Aπέτυχε τελικά να μπλοκάρει μια μαζική αγωγή στα βρετανικά δικαστήρια η Apple, η οποία κατηγορείται ότι απέκρυψε προβλήματα με τις μπαταρίες σε ορισμένα μοντέλα τηλεφώνων και εγκατέστησε «κρυφά» ένα εργαλείο διαχείρισης ενέργειας που περιόριζε τις επιδόσεις.

    Όπως ανέφερε το Reuters τον Μάιο, η εταιρεία ζήτησε από δικαστήριο του Λονδίνου να μπλοκάρει την αγωγή ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που άσκησε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Τζάστιν Γκουτμάν, για λογαριασμό χρηστών iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Σε υπόμνημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι της Apple, υποστήριζαν ότι η αγωγή είναι «αβάσιμη» και αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι οι μπαταρίες στα iPhone ήταν ελαττωματικές, εκτός από έναν μικρό αριθμό μοντέλων iPhone 6s για τα οποία προσέφερε δωρεάν αντικατάσταση μπαταριών.

    Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι οι ενημερώσεις στην εφαρμογή διαχείρισης ενέργειας – που εισήχθησαν το 2017 για τη διαχείριση των απαιτήσεων σε παλαιότερες μπαταρίες ή σε συσκευές με χαμηλό επίπεδο φόρτισης – μείωσαν την απόδοση ενός iPhone 6 μόνο κατά μέσο όρο 10%.

    Σήμερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο τεχνολογικός γίγαντας βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μήνυση από το νομικό γραφείο του Γκουτμάν, καθώς το αρμόδιο δικαστήριο Competition Appeal Tribunal (CAT), ειδικό στα ζητήματα ανταγωνισμού και οικονομικών κανονισμών, έκρινε ότι η αγωγή μπορεί να προχωρήσει.

    Παράλληλα, το CAT ενέκρινε επί της αρχής τον ισχυρισμό του Γκουτμάν, τονίζοντας ότι «πρέπει να εξειδικευτεί» πριν εκδικαστεί η υπόθεση.

    Διαβάστε επίσης: 

    Black Friday 2023: Πότε πέφτει φέτος η μεγάλη… Παρασκευή των εκπτώσεων

    Estee Lauder: Βουλιάζει η μετοχή λόγω μειωμένων πωλήσεων

    Ørsted: Βουτιά πάνω από 20% για τη μετοχή μετά την «ταφόπλακα» σε δύο αιολικά στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ