• Business

    Apple: Νέο μοντέλο iPad Pro και Apple TV 4K λάνσαρε η εταιρεία

    • NewsRoom


    Το νέο iPad Pro με M2 chip, νέα Apple Pencil λειτουργία και ταχύτερο WiFi και τη νέα Apple TV 4K λάνσαρε η Apple την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

    Η τιμή του νέου μοντέλου 11 ιντσών ξεκινά από τα 799 δολάρια, ενώ από τα 1099 δολάδια ξεκινάει το κόστος του μοντέλου των 12,9 ιντσών.

    Τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών της εταιρείας, ίδια παραμένει η διάρκεια της μπαταρίας, η ανάλυση και η φωτεινότητας της οθόνης καθώς και το μέγεθος και το βάρος της νέας συσκευής.

    Τι άλλαξε με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας;

    Το νέο iPad Pro 11 ιντσών φαίνεται πως επανασχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου, αφού είναι η πρώτη συσκευή της Apple με WiFi 6E και συγκεκριμένα με ταχύτητες λήψης που φτάνουν μέχρι και τα 2,4 Gbps, ενώ δεν ήταν λίγες οι αλλαγές που επήλθαν στο στήσιμο της συσκευής.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το τσιπ Μ2 προσδίδει έως και 15% ταχύτερη απόδοση CPU και έως και 35% ταχύτερη απόδοση GPU, εν συγκρίσει με το iPad Pro με τσιπ προηγούμενης γενιάς. Ταυτόχρονα, το τσιπ Μ2 με καινούρια μηχανή πολυμέσων και επεξεργαστή σήματος εικόνας, δίνει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο ProRes, που επιτρέπει έως και 3 φορές ταχύτερο transcoding βίντεο ProRes.

    iPad Pro 2022 | Apple
    iPad Pro 2022 | Apple

    Σημαντική αναβάθμιση αποτελεί και το νέο Apple Pencil, καθώς η οθόνη της συσκευής μπορεί να ανιχνεύσει την άκρη του μολυβιού, εφόσον αυτή βρίσκεται έως και 12 χιλιοστά επ’ αυτής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, με το νέο αυτό μοντέλο, οι χρήστες του, θα μπορούν να σχεδιάζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα.

    Εκτός του νέου μοντέλου iPad Pro 2022, η Apple λάνσαρε και την νέα Apple TV 4K 2022, μία νέα συσκευή τηλεόρασης, η οποία διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή και βγαίνει σε δύο μοντέλα, μία έκδοση με WiFi με 64 GB αποθηκευτικού χώρου και ένα μοντέλο Wi-Fi + Ethernet, που επιτρέπει ενσύρματη σύνδεση στο internet και έχει διπλάσιο χώρο αποθήκευσης. Σύμφωνα, δε με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο αναβαθμισμένος επεξεργαστής, ο οποίος θα είναι έως και 50% ταχύτερος από το προηγούμενο μοντέλο θα επιταχύνει και τη φόρτωση σελίδων και παιχνιδιών.

    Apple TV 4K
    Apple TV 4K

     

    Ταυτόχρονα, η νέα Apple TV 4K διαθέτει αναβαθμισμένο τηλεχειριστήριο Siri με τυπική φόρτιση USB-C, το ίδιο, δηλαδή. καλώδιο που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση iPad και προϊόντων που δεν ανήκουν στην Apple.

    Η διάθεση της νέας Apple TV 4K ξεκινά από σήμερα Τρίτη ενώ στα καταστήματα θα κυκλοφορήσει από 4 Νοεμβρίου και η τιμή της ξεκινά από τα 129 δολάρια.

    Η τιμή της μετοχής της Apple, κατόπιν της ανακοίνωσης των νέων προϊόντων της, φαίνεται πως το βράδυ της Τρίτης σημείωσε άνοδο 2,03.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Πτώση 43% στα κέρδη για το γ’ τρίμηνο

    20 χρόνια Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα: Τεχνολογία και συνδεσιμότητα απαντούν σε ζωτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας

    Microsoft: Απέλυσε 1.000 υπαλλήλους



    ΣΧΟΛΙΑ