• Business

    Apple: Καθυστερούν οι παραλαβές iPhone 14-Οι χρόνοι αναμονής

    • NewsRoom
    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Με την παραγωγή της Apple να απειλείται με έλλειμμα 6 εκατ. κινητών και τις ταραχές στην Κίνα να καθυστερούν τις παραδόσεις, ο χρόνος αναμονής για το πολυπόθητο iphone έχει εκτοξευτεί ανάλογα με την περιοχή ακόμα στις 37 ημέρες από την παραγγελία.

    Σε κάποιες περιπτώσεις η αναμονή θα είναι υπερδιπλάσια από την αντίστοιχη για το iphone 13, που δεν ξεπερνούσε τις 10 ημέρες, ύστερα από 10 εβδομάδες κυκλοφορίας.

    Η Apple δέχεται ισχυρές πιέσεις λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Κίνα για τον Covid και από τις διαμαρτυρίες που έχει προκαλέσει.

    Ελλείψεις

    Η εγκατάσταση στην Zhengzhou, που λειτουργεί η Foxconn Technology Group και έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας προμήθειας των iPhone, απασχολεί πάνω από 200.000 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

    Όμως από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα έχει χάσει τουλάχιστον 20.000 εργαζόμενους

    «Εκτιμούμε ότι η Apple έχει τώρα σημαντικές ελλείψεις iPhone που θα μπορούσαν να φτάσουν στο 5% των μονάδων το τρίμηνο και ενδεχομένως να φτάσουν και το 10% ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Dan Ives της Wedbush Securities.

    Η Apple και η Foxconn, γνωστές και ως Hon Hai Precision Industry Co., αναμένουν να αναπληρώσουν τις παραγγελίες που χάθηκαν αυτό το τρίμηνο καλύπτοντας την παραγωγή το 2023, αν και δεν είναι βέβαιο ότι οι πελάτες θα εξακολουθήσουν να θέλουν να αγοράσουν εκείνη τη στιγμή.

    Η έρευνα της Counterpoint βασίζεται σε μέσο όρο δεδομένων που συλλέγει η εταιρεία τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Ο τρέχων χρόνος αναμονής σε ορισμένες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια, είναι 30 ημέρες.

    Μπόνους για να μείνουν οι εργάτες

    Η σκληρή πολιτική της Κίνας, τα lockdowns αλλά και οι χαμηλές αμοιβές έχουν οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες εργατικών χεριών για τη Foxconn.

    Η δυσκολία αναπλήρωσης οδήγησε την εταιρεία στο να αποφασίσει να προσφέρει στους εργαζόμενους που έφυγαν από το συγκρότημα Zhengzhou μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 10 Νοεμβρίου 30 γιουάν (4,20 $) την ώρα επιπλέον του κανονικού τους μισθού έως τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, καθώς και ένα μπόνους επιστροφής 500 γιουάν.

    Επίσης, μπορούν να λάβουν ένα μπόνους 3.000 γιουάν αφού παραμείνουν 30 ημέρες, συν άλλα 6.000 γιουάν τον Ιανουάριο, εάν εργάζονται 23 ημέρες ή περισσότερες, σύμφωνα με μια ειδοποίηση που δημοσιεύτηκε στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Γιατί απειλεί με πόλεμο την Apple – Κίνδυνος για τα έσοδα του Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ