• Business

    Apollo Global Management: Eξαγοράζει την Novolex έναντι 6 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    O διευθύνων σύμβουλος της Novolex, Stanley Bikulege

    Stanley Bikulege, CEO of Novolex


    H επενδυτική εταιρεία Apollo Global Management θα αγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο της Novolex Holdings από την Carlyle Group, αναφέρει το Bloomberg.

    Η Carlyle θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία συσκευασίας, σύμφωνα με δήλωση της. Οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

    Με βάση τη συναλλαγή, η Novolex αποτιμάται περίπου σε 6 δισ. δολάρια, αναφέρουν πληροφορίες.

    Η Novolex κατασκευάζει πλαστικά και χάρτινα προϊόντα, όπως σακούλες, ποτήρια και δοχεία μεταφοράς, που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία υπηρεσιών τροφίμων. Η Apollo σχεδιάζει να βοηθήσει την εταιρεία να δημιουργήσει περισσότερες σχέσεις με ισχυρούς πελάτες, όπως αναφέρει στη δήλωση της.

    Πρόκειται για την τελευταία μεγάλης κλίμακας εταιρεία συσκευασίας που αγοράστηκε από private equity.

    Η Stone Canyon Industries εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της Mauser Packaging Solutions, συμφωνία που θα μπορούσε να αποτιμήσει την εταιρεία έως και 8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ιδιοκτήτες της Five Star Holdings εξετάζουν επίσης την πώληση της εταιρείας, ανέφερε το Bloomberg News.

    Η Carlyle απέκτησε τη Novolex το 2016 από την Wind Point Partners και την TPG Inc.

    Η εταιρεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Stanley Bikulege, απασχολεί περισσότερα από 10.000 άτομα και λειτουργεί 57 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο με επωνυμίες όπως Hilex Poly, Duro Bag και Burrows Packaging.

    «Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με τον Stan και την ομάδα, οι οποίοι έχουν σχεδόν διπλασιάσει το μέγεθος της εταιρείας από τότε που επενδύσαμε για πρώτη φορά στη Novolex το 2016», δήλωσε στη δήλωση ο Wes Bieligk, διευθύνων σύμβουλος της Carlyle. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την εταιρεία να μπαίνει στη νέα της φάση με την Apollo και προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας ως επενδυτής μειοψηφίας».

    Η Deutsche Bank, η Evercore και η Barclays ήταν σύμβουλοι της Apollo για την επίτευξη της συμφωνίας, ενώ η Credit Suisse και η Goldman Sachs, σύμβουλοι της Novolex και της Carlyle.

    Διαβάστε ακόμη:

    Unilever: Προειδοποιεί ότι ο πληθωρισμός θα πλήξει την κερδοφορία για δύο χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ