• Business

    Αποκλειστικό: Δεν ανακαλούνται οι δωρεές του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στους δυο γιους του

    Αγγελόπουλος

    Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος


    Πριν το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας κρίνει τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο ικανό να διοικήσει τη μικρή αυτοκρατορία των επιχειρήσεων του, απορρίπτοντας το αίτημα των παιδιών του για ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη, το Πολυμελές Πρωτοδικείο αποφάσιζε ότι δεν συντρέχει λόγος να ανακληθούν οι δωρεές του πατέρα στους δυο γιους του, έτσι όπως ζητούσε ο 73χρονος βιομήχανος.

    Το ντόμινο των δικαστικών αποφάσεων έρχεται σαν σκωτσέζικο ντους για τα μέλη της οικογένειας Αγγελόπουλου.

    Από τη μία ο πατέρας Κωνσταντίνος. Κέρδισε την πρώτη μεγάλη μάχη στο δικαστικό εμφύλιο με τα μοναχοπαίδια του. Κατάφερε να πείσει ότι χαίρει άκρας νοητικής υγείας και είναι σε θέση να συνεχίσει να ηγείται των επιχειρήσεων του. Η απόρριψη του αιτήματος του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου για τον ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη αποτέλεσε για τον πατριάρχη της οικογένειας μια μεγάλη δικαίωση.

    Από την άλλη τα δύο αδέλφια. Είδαν, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, να απορρίπτεται από το Πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή του πατέρα τους. Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ζητούσε να επικυρωθεί και δικαστικά η ανάκληση των δωρεών που στο παρελθόν είχε προχωρήσει στα παιδιά του και αφορούσε σε μετοχές παναμέζικης εταιρείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι λόγοι περί αχαριστίας που προέβαλε ο κ.Αγγελόπουλος ώστε να δικαιολογηθεί η ανάκληση της δωρεάς στα παιδιά του.

    «Δεν στοιχειοθετείται “αχαριστία” των γιων του»

    Ο βιομήχανος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος προέβησαν σε σειρά ενεργειών που κατ’ εκείνον, εξεδήλωναν την αχαριστία τους στο πρόσωπο του.

    Ως πρώτο περιστατικό περιέγραψε την επιστολή που φέρονται να του απέστειλαν οι γιοι του πριν από τρία χρόνια. Ηταν η απαρχή ενός απρόσμενου ενδοοικογενειακού εμφυλίου.

    Οπως έχει περιγράψει σε ανακοίνωση του ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος:

    «Παραμονές Χριστουγέννων, πριν από 3 έτη (18.12.2015), δέχθηκα πολυσέλιδη επιστολή από τους δυο μου γιους, με την οποία ήγειραν πρωτοφανείς αξιώσεις, ισχυριζόμενοι ότι «συνιδρύσαμε» το 1998 τις ναυτιλιακές μου επιχειρήσεις και υπό την μεθόδευση αυτών μου ζητούσαν 568.000.000 εκατομμύρια, ανάμεσα σε άλλα μέχρι και για ιατρικές μου δαπάνες, τις οποίες έλεγαν ότι κάλυψαν. Αφού δεν με έκαμψαν, στράφηκαν απαραδέκτως και ψευδώς κατά της συζύγου μου και αφού και πάλι απέτυχαν να με κάμψουν προσπάθησαν μέσα στο 2018 και συνεχίζουν να προσπαθούν να με κηρύξουν ανοϊκό…»

    Με την ίδια επιστολή, τα αδέλφια φέρονται να ζητούν από τον πατέρα τους να τους… επιστρέψει χρήματα που δαπανήθηκαν για ιατρικές εξετάσεις ή νοσήλια του, υποστηρίζοντας ότι βγήκαν από λογαριασμούς κοινής περιουσίας!

    Ο κ.Αγγελόπουλος επικαλέστηκε στο δικαστήριο και τα δεκάδες εξώδικα που αντάλλαξε με τα παιδιά του την τριετία 2016-2018 και ενέργειες τους που για εκείνον ήταν η αιτία, όπως λέει, να προχωρήσει στην ανάκληση δωρεών που έκανε στα παιδιά του σε διάφορες εταιρείες με έδρα την Ελλάδα, τον Παναμά και την Ελβετία. Προσέφυγε μάλιστα στα δικαστήρια και των τριών χωρών, ζητώντας να υποχρεωθούν οι γιοι του να του παραδώσουν τις μετοχές που κάποτε τους χάρισε.

    Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας αφορά σε μετοχές των παιδιών σε μία παναμέζικη εταιρεία που κάποτε ανήκε στον παππού τους Παναγιώτη Αγγελόπουλο.

    Κατά τα αδέλφια, αυτή η εταιρεία κατέχει, μεταξύ άλλων, μετοχές του ελβετικού βιομηχανικού πάρκου.

    Οι υιοί Αγγελόπουλοι υποστήριζαν ότι κατείχαν εξαρχής το 1/3 των μετοχών, έκαστος. Ο πατέρας τους υποστήριζε ότι τους δώρισε αυτές τις μετοχές.

    Το δικαστήριο έκρινε με την απόφαση του ότι το συνολικά 66% των μετοχών της εταιρείας πρέπει να παραμείνει στα δύο αδέλφια, καθώς δεν στοιχειοθετείται λόγος ανάκλησης των δωρεών.

    Από το νομικό περιβάλλον, πάντως, του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου λέγεται ότι τους τελευταίους μήνες του 2018 εκδόθηκαν ακόμα δύο αποφάσεις από δικαστήρια της Ελβετίας και του Παναμά και σύμφωνα με αυτές, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν αναγνωρίζονται ως μέτοχοι σε άλλες εταιρείες του πατέρα τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Εξωφθάλμως εσφαλμένη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτόδικη δικαίωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου απέναντι στα παιδιά του – Συνεχίζει να διοικεί κανονικά τις επιχειρήσεις του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Όλη η αλήθεια για την υγεία του, έτσι όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση



    ΣΧΟΛΙΑ