• Business

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙKΟ: Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης της Singular Logic – Στα 18 εκατ. ευρώ το τίμημα από Space Hellas/ Epsilon Νet

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σπύρος Μανωλόπουλος (Space Hellas) - Γιάννης Μίχος (Epsilon Net)

    Σπύρος Μανωλόπουλος (Space Hellas) – Γιάννης Μίχος (Epsilon Net)


    Έπειτα από μια σειρά μακρόσυρτων διεργασιών και σύνθετων διαπραγματεύσεων που κράτησαν σχεδόν πέντε μήνες, η πώληση της τεχνολογικής εταιρείας Singular Logic έφτασε στο τέλος της.

    Αργά το βράδυ της Παρασκευής, υπογράφηκε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η συμφωνία  πώλησης ( SPA) της θυγατρικής  κατά 99,61% του επιχειρηματικού ομίλου της MIG, στο κοινοπρακτικό σχήμα των  Space Hellas και  Epsilon Net. Συμφερόντων αντίστοιχα, των επιχειρηματιών Σπύρου Μανωλόπουλου και Γιάννη Μίχου.

    Βάσει των όρων της συμφωνίας που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μεθαύριο Δευτέρα, το σχήμα των αγοραστών της Singular Logic, δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην προκαταβολή του 10% του συμφωνηθέντος τιμήματος. Το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται συνολικά στα επίπεδα των 18 εκατ. ευρώ.

    Οι εξελίξεις αυτές έρχονται να προσφέρουν μια διπλή δικαίωση: Από την πλευρά της Διοίκησης της MIG, γιατί ένα χρόνο μετά από την απόρριψη της πρότασης του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου πέτυχε να κλείσει deal πώλησης με σημαντικά υψηλότερα οφέλη. Επιβεβαιώνοντας έτσι την αξία που κατάφερε να προσδώσει στην εταιρεία.

    Από την άλλη πλευρά και η EUROXX χρηματιστηριακή που ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην πώληση, πέτυχε το βέλτιστο αποτέλεσμα σε ότι αφορά την προσφορά. Παρά τις δυσμενείς συγκυρίες που κληροδότησε η πανδημία, αλλά και τις διαδοχικές καραμπόλες και ανατροπές που υπήρξαν ανάμεσα στους υποψήφιους μνηστήρες.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το σχήμα των  Space Hellas / Epsilon Net προέκυψε μετά από την…εξαφάνιση της μυστήριας   Nexum Holdings Limited . Πού ναι μεν είχε πλειοδοτήσει  στις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν στις 12 Ιουνίου, αλλά εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι όλα αυτά ήταν  μόνο στα χαρτιά.

    Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας

    Με τα σημερινά, απτά δεδομένα πλέον,  την υπογραφείσα συμφωνία  με τους αγοραστές θα  ακολουθήσει ο εσωτερικός έλεγχος (due diligence) στην  Singular Logic. Από τα ευρήματα του οποίου θα προκύψει το τελικό αντίτιμο της εξαγοράς. Καθοριστικής σημασίας στοιχείο είναι βεβαίως και το γεγονός ότι η Singular Logic πωλείται  καθαρή από δάνεια ( που ήταν 28,8 εκατ. ευρώ στα τέλη της χρήσης του 2019) και χωρίς να περιλαμβάνονται τα 3,7 εκατ. ευρώ των ταμειακών της διαθεσίμων  σε μετρητά .

    Εκ των πραγμάτων η πώληση της Singular Logic αναμένεται να δημιουργήσει νέες ισορροπίες στην αγορά καθώς πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εταιρείες υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα.  Εκτός από το εξαιρετικά σημαντικό πελατολόγιο στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού, οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την  μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και τη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων ξένων ομίλων πληροφορικής. Επιπλέον, η Singular Logic διαχειρίζεται την υποστήριξη των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, που αν μη τι άλλο τις δίνουν μεγάλο κύρος.

    Όλα αυτά και σε συνδυασμό με τα έργα ψηφιοποίησης στη χώρα, τα οποία ανεβάζουν ρυθμούς, όπως τουλάχιστον καταδείχθηκε εν μέσω της πανδημίας, είναι εμφανές ότι αποτελούν προστιθέμενη αξία για τη Singular Logic. Mε τους νέους αγοραστές να είναι εκείνοι που θα καθορίσουν το επιχειρηματικό μοντέλο της «επόμενης μέρας».

    Διαβάστε ακόμα:

    MIG: Προχωρά με το σχήμα Epsilon Net – Space Hellas για την SingularLogic

    MIG: Στα €175 εκατ. η προσφορά του CVC για τη Vivartia

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ