• Business

    Έντονη φημολογία για απόφαση-σοκ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη Folli Follie

    • NewsRoom
    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Να καταθέσει Έγκληση στον εισαγγελέα εφετών Αθηνών συζητάει όπως λένε κάποιες πληροφορίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της Folli Follie. Έτσι με αυτόν τον τρόπο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δέχεται εκ των προτέρων ότι έχουν διαπραχθεί αδικήματα από τη διοίκηση της Folli Follie και ότι έχουν ζημιωθεί φυσικά και νομικά πρόσωπα. Πάντως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεχίζει ακόμα την συνεδρίαση της.

    Μπορεί η Folli Follie να «γυρίσει» το παιχνίδι;

    Το mononews αποφάσισε να πραγματοποιήσει δημοσκόπηση μεταξύ των αναγνωστών του για το εάν η Folli Follie μπορεί να “γυρίσει” επιχειρηματικά το παιχνίδι. Πείτε μας, λοιπόν, τη γνώμη σας για το αν η διοίκηση της εταιρείας έχει τα περιθώρια να αντιδράσει σε επιχειρηματικό επίπεδο σε όσα της καταλογίζονται τον τελευταίο μήνα (Τα στοιχεία όσων ψηφίσουν δεν καταγράφονται σε καμία βάση δεδομένων, καθώς η ψηφοφορία είναι ανώνυμη)

    [playbuzz-item item=”88d1ee45-fe08-4080-a0c0-0e776210f31a” wp-pb-id=”521125″]

    Τι είναι η έγκληση 

    Η διάκριση της μηνύσεως από την έγκληση συνίσταται στο ότι η έγκληση είναι η καταγγελία διαπραττόμενου εγκλήματος στις αρμόδιες αρχές 1. από τον αμέσως από την αξιόποινη πράξη παθόντα (άρθ. 118 παρ. 1 Π.Κ.), δηλαδή τον φορέα του έννομου αγαθού, που προστατεύεται απο την οικεία ποινική διάταξη και προσβάλλεται αντίστοιχα με την εγκληματική πράξη π.χ. ο υβρισθείς στην εξύβριση, ο τραυματισθείς στη σωματική βλάβη και 2. απο τον αδικηθέντα, δηλαδή αυτόν που ζημιώθηκε με οποιονδήποτε τρόπο άμεσα απο το έγκλημα, ο οποίος δεν είναι όμως και ο παθών π.χ. ο ψευδώς καταμηνυθείς στην ψευδή καταμήνυση (άρθρο 229 Π.Κ.) (βλ. ποινικό δικονομικό δίκαιο, Αργύριου Καρρά).

    Η προθεσμία για την υποβολή της εγκλήσεως στα κατ’ έγκληση διωκόμενα εγκλήματα είναι 3 μήνες από την ημέρα που o παθών έλαβε γνώση για την τέλεση εις βάρος του της πράξεως και του προσώπου που την τέλεσε (άρθρο 117 παρ. 1 Π.Κ.). Στα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα, τα οποία τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, η πράξη παραγράφεται εντός 5 ετών από της τελέσεώς της, οπότε θα πρέπει να επιδοθεί κλητήριο θέσπισμα εντός της προθεσμίας των 5 ετών από της τελέσεως της πράξεως.

    Στο Ποινικό Δίκαιο μόνος αρμόδιος για την υποβολή μιας υπόθεσης σε δικαστική κρίση με την άσκηση της ποινικής δίωξης είναι ο Εισαγγελέας για κακουργήματα ή πλημμελήματα και ο Δημόσιος κατήγορος για τα πταίσματα.

    Αρμόδια Δικαστήρια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια, ενώ οι δράστες τιμωρούνται με τις ποινές της φυλάκισης, της κάθειρξης, της χρηματικής ποινής ή/και του προστίμου.

    Όπως έγραψε νωρίτερα το mononews.gr, χθες δεν υπήρξε συνάντηση του CEO της FFG, Τζ. Κουτσολιούτσου, με το προεδρείο της Επιτροπής. Ο επικεφαλής του ομίλου συναντήθηκε με στελέχη του ομίλου, στα κεντρικά της Folli Follie Group στον Άγιο Στέφανο, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς και με τις τράπεζες που έχουν δανειοδοτήσει την εταιρεία.

    Επίσης, όπως επεσήμανε χθες το mononews, ο επικεφαλής του ελληνικού ομίλου βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή σε ελληνικό έδαφος, με κυρίαρχο στόχο να αντιμετωπίσει, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, τις συνέπειες του “σεισμού” QCM.

    Υπό το πρίσμα της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli Follie στο Χ.Α. και της γνωστοποίησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι η εισηγμένη “δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις”, το εγχείρημα κρίνεται ότι διαθέτει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας.

    Από την πλευρά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την ΕΥ που πραγματοποιεί τον οικονομικό έλεγχο επί των λογιστικών καταστάσεων της FFG.

    Περισσότερα σε λίγο…



    ΣΧΟΛΙΑ