• Business

    Απ. Βακάκης: Κέρδη 25 εκατ. ευρώ σε δύο συνεδριάσεις. Σημαντική άνοδος για τη Βιοχάλκο

    Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo


    Αγορά για λίγους παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού εκτός από τις τράπεζες και επιλεκτικούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό εμφανίζει από ελάχιστη έως μηδενική κινητικότητα.

    Παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτη τιμών παρέμεινε στα χθεσινά επίπεδα, υπήρχαν μετοχές που ξεχώρισαν, όπως οι Βιοχάλκο, Jumbo, ΕΛΠΕ, Γεκ Τέρνα, από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς και οι MIG και Φουρλής από τη μεσαίας.

    Μεγάλος νικητής ο Απόστολος Βακάκης της Jumbo, καθώς με βάση  την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αξία των μετοχών του αυξήθηκε μέσα σε δύο συνεδριάσεις κατά 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή 15,6 εκατ. ευρώ στη συνεδρίαση της Τρίτης 18 Οκτωβρίου και κατά 9,4 εκατ. ευρώ στη σημερινή. Σημειώνεται μάλιστα, ότι η μετοχή της Jumbo από τις αρχές του Οκτωβρίου έχει καταγράψει άνοδο 15,50%, αφού στις 3 Οκτωβρίου διαπραγματεύονταν στα 11,10 ευρώ και στη σημερινή συνεδρίαση τερμάτισε στα 12,82 ευρώ.

    Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι δύο βασικοί μέτοχοι της Βιοχάλκο, Ευάγγελος και Νικόλαος Στασινόπουλος, με τους τίτλους που έχουν στην κατοχή τους να ενισχύονται κατά 7,7 εκατ. ευρώ και 5,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

    Στο μεταξύ, στασιμότητα επικράτησε στο σύνολο της αγοράς, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι την περαιτέρω πορεία του ΧΑ θα καθορίσουν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών που έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία αλλά και οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, όπου υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα, όπως αυτό των τηλεοπτικών αδειών.

    Η συνεδρίαση 

    Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,14% στις 593,02 μονάδες, σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις 590,87 μονάδες και υψηλότερη στις 596,27 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 27,33 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,04%, στις 1.573,82 μονάδες, ενώ κέρδη 1,12% σημείωσε  ο Mid Cap στις 745,31 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,18% στις 680,55 μονάδες.

    Η Βιοχάλκο κατέγραψε κέρδη 5,38%, ενώ με άνοδο άνω του 2% τερμάτισαν οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo.  Άνω του 1% ήταν τα κέρδη για ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ μικρή άνοδο σημείωσαν οι Motor Oil, Aegean, Τιτάν, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

    Αντίθετα, απώλειες άνω του 2% κατέγραψαν οι μετοχές ΜΕΤΚΑ και Eurobank. Ακολούθησαν με πτώση που ξεπέρασε το 1% οι Folli Folli, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Grivalia και ΕΧΑΕ. Μικρή πτώση σημείωσαν οι μετοχές ΟΛΠ, ΕΕΕ, Alpha Bank, Πειραιώς και Ελλάκτωρ.

    Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισαν, η Quality & Reliability με κέρδη 6,99%, η MIG με άνοδο 4,62%, ενώ κέρδη άνω του 3% σημείωσαν και οι Φουρλής και Κανάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκπληξη για Τράπεζα Πειραιώς το όνομα του νέου CEO. Όλες οι κρίσιμες λεπτομέρειες 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς η Αγγελική Φράγκου αλλάζει στρατηγική και αιφνιδιάζει ευχάριστα τους μετόχους της Navios

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ