• Business

    Άντριου Λιβέρης (Delphi Forum): Η Ευρώπη μπορεί να έχει τα δικά της Google, Facebook και linked in και τώρα είναι η ευκαιρία της

    Άντριου Λιβέρης Πρώην Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Dow Chemical Company


    Η κρίση του κορονοϊού είναι μια ευκαιρία η Ευρώπη να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην παγκόσμια οικονομία τόνισε μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Άντριου Λιβέρης πρώην Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Dow Chemical Company.
    Πρέπει να αναπτύξει η Ευρώπη τα δικά της προϊόντα, αυτή είναι μια δυνατότητα που δίνει η κρίση του κορονοϊού, σημείωσε.
    Τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει το συγκριτικό της πλεονέκτημα και να αναπτύξει προϊόντα στην ψηφιακή εποχή. “Πρέπει να δημιουργηθούν και ευρωπαϊκοί τεχνολογικοί γίγαντες. Πρέπει να αναπτύξουμε τις ευρωπαϊκές χώρες επενδύοντας στις δυνατότητές του και μετά να εξάγουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας στον υπόλοιπο κόσμο. Η Ευρώπη αυτή δεν έχει ακόμη αναδειχθεί και τώρα σε αυτό τον κόσμο της επιβραδυνόμενης παγκοσμιοποίησης αυτή είναι η ευκαιρία που έχει δημιουργήσει η κρίση του κορονοϊού για την Ευρωπαϊκή Οικονομία “.
    Επίσης σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει νοοτροπία.
    ” Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι το προϋπάρχον μοντέλο σύμφωνα με το οποίο κάποιες χώρες και οι επιχειρήσεις τους είχαν κάποια πλεονεκτήματα έναντι των άλλων, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί η Γερμανία να κάνει όλες τις εξαγωγές.
    Πρέπει, να εγκαταλείψετε την αντίληψη ότι είστε πρώτα ένα κράτος και μετά μια Ένωση κρατών και να αποφασίσετε να γίνεται μια Ένωση που θα μοιράζει τον πλούτο της στα κράτη-μέλη. Πρέπει η Ευρώπη να βρει μια εθνική, τοπική και πανεθνική ισορροπία που θα ωφελεί κάθε μέλος της Ένωσης. Έτσι όταν θα επαναφέρει την παραγωγή στα ευρωπαϊκά κράτη, για να αποφύγει τον κίνδυνο να έχει τις μονάδες παραγωγής εκτός Ευρώπης, κάτι που αναδείχθηκε στην πανδημία, θα πρέπει να φροντίσει να μοιράσει την παραγωγή σε κάθε κράτος μέλος ανάλογα με τις δυνατότητές του και να αναπτύξει μια σειρά από εθνικές στρατηγικές που θα ωφελούν κάθε μέλος”.



    ΣΧΟΛΙΑ