• Business

    Αντώνης Στελλιάτος: Η καρδιά του διεθνούς yachting χτυπά στον λιμάνι του Πειραιά

    Αντώνης Στελλιάτος. Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ

    Αντώνης Στελλιάτος. Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ


    Λιμάνι για σκάφη αναψυχής διεθνώς αλλά και τον μεγαλύτερο σταθμό κρουαζιέρας, φιλοδοξούν να καταστήσουν τον Πειραιά οι επαγγελματίες του ελληνικού yachting με την φετινή οργάνωση του 15ου East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας έως τις 18 Μαϊου 2016.

    “Στόχος μας” τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) κ.Αντώνης Στελλιάτος στην ομιλία του κατά τη εκδήλωση των εγκαινίων του show “είναι το όνομα του Πειραιά να ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα yacht shows στον κόσμο και σε αυτή την προσπάθεια συμπορευόμαστε με τον Δήμο Πειραιά.  Θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που προσφέρονται στον τουριστικό κόσμο του  yachting, διότι πιστεύουμε ότι αυτή η όμορφη πόλη, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο μεγαλύτερος σταθμός κρουαζιέρας της χώρας, μπορεί να εξελιχθεί και ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής και όχι μόνο“.

    ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÏÕ 15ïõ EAST MED YACHT SHOW ÌÅ ×ÏÑÇÃÉÁ ÔÇÓ ÐÁÅ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ

    Από την πλευρά της πόλης του Πειραιά ο δήμαρχος κ.Γιάννης Μώραλης, επεσήμανε ότι ο “Πειραιάς ως το εμπορικότερο λιμάνι της χώρας, αποτέλεσε για ακόμη μια φορά το επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, για έναν τόσο σημαντικό λόγο, όπως είναι ο ελληνικός  θαλάσσιος τουρισμός και οι δυνατότητες που προσφέρει”.

    dritsas 2

     

    Λίγο πιο θεωρητική η πολιτική ηγεσία της Ναυτιλίας και του Τουρισμού, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην ιστορία του Πειραιά και τις δυσκολίες που πέρασε ανά τους αιώνες και πως ως λιμάνι αποτέλεσε και αποτελεί τον κυριότερο κόμβο ένωσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα. Τόνισε δε ότι “ο Πειραιάς δικαιωματικά αποτελεί την πρωτεύουσα της νησιωτικής Ελλάδας αλλά και την ένωση με την  Ανατολική Μεσόγειο. Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι αναγκαίο να στηριχθεί η ελληνική ναυτική επιχειρηματικότητα από όλους και αποτελεί πρόκριμα για την επίτευξη αυτή η συνεργασία όλων τόσο των φορέων όσο και των πολιτών για την αντιμετώπιση των διαρκών προκλήσεων”.

    kountoura egkaivia

    Στο ίδιο θεωρητικό μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κας Ελενας Κουντουρά, η οποία τόνισε ότι “ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και είναι η δύναμη της οικονομίας αυτή τη στιγμή. Με την εθνική τουριστική πολιτική μας επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και αναδεικνύουμε νέους τουριστικούς προορισμούς. Στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι αναγκαία η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού για να ανοίξουμε νέες αγορές και να έρθουν νέες επενδύσεις. Πολύ σημαντικό για εμάς είναι και η στήριξη την υποδομών, καθώς γνωρίζουμε ότι με την ανάπτυξη και δημιουργία λιμανιών και μαρίνων θα φέρουμε γρηγορότερα πολύ καλύτερα αποτελέσματα”.

    kolitzas

    Πιο πρακτικός ο κ.Γ.Κολλίντζας, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τόνισε την αισιοδοξία του για το λαμπρό μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά και την “ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών σε ένα περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού”.

    vernikos 2

    Στον ανταγωνισμό του Αιγαίου με όμορη χώρα και τη στενή συνεργασία που απαιτείται απ΄όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών αναφέρθηκε στον χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο κ.Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος & Επίτιμος Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ.

    Ο κ.Ι. Τριφύλλης μέλος διοικούσας επιτροπής Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Ν.Ε.Ε. κ.Γ. Πατέρα  τόνισε την σπουδαιότητα του κλάδου για την χώρα και την εθνική οικονομία, και μίλησε για την συνεργασία Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τους φορείς και οργανισμούς σε όλα τα επίπεδα για την βελτίωση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν.

    Tsilides_Pr-HATTA

    Μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα της διαρκώς αυξανόμενης τουριστικής προσέλευσης στην Ελλάδα αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο κ.Λ. Τσιλίδης, πρόεδρος της FEDΗΑΤΤΑ, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης στον Πειραιά, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

    Πληροφορίες για το 15ο East Med Yacht Show

    Η εκθεση θεσμός για το επαγγελματικό yachting στην Ελλάδα, διοργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά  από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν  Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) , σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και το Greek Economic Forum.

    4355_yachts

    Η έκθεση αποτελείται από τρία μέρη:

    • Έκθεση σκαφών: 60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. (Η επίσκεψη στα σκάφη θα επιτρέπεται μόνο στους επαγγελματίες του κλάδου.
    • Περίπτερα εκθετών: 30 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Στο τμήμα αυτό η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.
    • θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου.

    Η χώρος της έκθεσης είναι ανοιχτός, με ελεύθερη είσοδο στο ευρύ κοινό.

    Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).



    ΣΧΟΛΙΑ