• Business

    Άνοιξε πόλεμο ο Αποστολόπουλος: Και νέοι παίκτες για το 30% του ΥΓΕΙΑ

    Αποστολόπουλος

    Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών


    Τον… ασκό του Αιόλου άνοιξε με τη δημόσια πρότασή του για το 30% του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ ο Βασίλης Αποστολόπουλος, καθώς η ενέργειά του αυτή αναμένεται να κινητοποιήσει και άλλους ενδιαφερόμενους που θα διεκδικήσουν την απόκτηση του 30%, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στην ελεύθερη διασπορά των μετοχών του ΥΓΕΙΑ.

    Αν και για την ώρα δε έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα άλλων πιθανών ενδιαφερόμενων, πηγές της αγοράς εκτιμούν πως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτοί υπάρχουν, και σύντομα θα βγουν μπροστά για να μπουν στη διεκδίκηση, αν και είναι γεγονός ότι θα έχουν δύσκολο έργο, καθώς η δημόσια πρόταση του Βασίλη Αποστολόπουλου κρίνεται ως ιδιαίτερα ελκυστική, με δεδομένο ότι προσφέρει ένα ιδιαίτερα υψηλό premium για την απόκτηση της στρατηγικής αυτής συμμετοχής, το οποίο σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της Μετοχής (22.11.2017), αντιστοιχεί σε 39,3%, ενώ σε σχέση με την Μεσοσταθμισμένη Χρηματιστηριακή Τιμή Μετοχής (ΜΧΤΜ) εξαμήνου 29,4% και σε σχέση με τα χαμηλά του έτους 2017 σε 202%.

    Ωστόσο, είναι ακόμα νωρίς για να πει κανείς αν το “αφεντικό” του Ιατρικού Κέντρου είναι το φαβορί για την απόκτηση του 30% του ΥΓΕΙΑ, καθώς θα πρέπει να περιμένουμε αντίστοιχες κινήσεις και από άλλους “παίκτες” που μπορεί να ανατρέψουν το τρέχον σκηνικό.

    Σημειώνεται ότι ποσοστό 70,38% του Ομίλου Υγεία ελέγχεται από τη Marfin Investment Group, στην οποία μέτοχος και κύριος πιστωτής είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Το υπόλοιπο ποσοστό τελεί σε ελεύθερη διασπορά. Ρυθμιστής των εξελίξεων στον κλάδο και της τύχης βασικών deals Που προωθούνται καθίσταται η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία δεσμεύεται από το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει υπογράψει να πουλήσει και το Ερρίκος Ντυνάν ως τα μέσα του 2018.

    Πάντως, από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της η Marfin ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προβεί στην πώληση ουδεμίας μετοχής.

    «Η Διοίκηση της MIG έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις προοπτικές του ΥΓΕΙΑ και στη δυνατότητά του να αποτελεί σήμερα και στο μέλλον τον κυρίαρχο πυλώνα στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας στην Ελλάδα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση – απάντηση στη δημόσια πρόταση της «Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» για το 30% του «Υγεία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βασίλης Αποστολόπουλος: Θέλω το ΥΓΕΙΑ. Η μεγάλη σύγκρουση με Σπυρίδη και Θεοχαράκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Δεν πουλάμε καμία μετοχή του Υγεία» απαντά η MIG στη δημόσια πρόταση Αποστολόπουλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νηρέας: Πόσο αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο μετά τη μετατροπή ομολογιακού



    ΣΧΟΛΙΑ