• Business

    Ανοίγει στο Λονδίνο «εκπτωτικό κατάστημα» όπου τα πάντα θα κοστίζουν… μόνο 1.000 λίρες!


    Πρόκειται για μία… deluxe έκδοση των «καταστημάτων της μίας λίρας», όπου αντί για φτηνά καθαριστικά προϊόντα και non-brand μπαταρίες θα διατίθενται πολυτελή προϊόντα από γνωστές μάρκες, όλα σε ειδική, μειωμένη τιμή.

    Ο David Shapiro, διευθυντής μάρκετινγκ του καταστήματος, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Αύγουστο, υποστηρίζει πάντως πως το κατάστημα των 1.000 λιρών δεν απευθύνεται μόνο στους πλούσιους.

    «Θα έλεγα ότι οι δημογραφικές ομάδες στις οποίες απευθυνόμαστε είναι πολύ ανοιχτές», δηλώνει ο Shapiro στη βρετανική εφημερίδα Independent. «Οι λεγόμενοι ‘σούπερ πλούσιοι’ μάλλον δεν θα το πλησιάσουν καν – 1.000 λίρες είναι πολύ φθηνά γι’ αυτούς».

    Και μπορεί η ίδια η ιδέα ενός καταστήματος που πουλά πολυτελή προϊόντα σε μειωμένες τιμές να φαίνεται οξύμωρη, μια και αυτά τα δύο σπάνια πάνε μαζί, ο Shapiro επιμένει πως υπάρχει ζήτηση για ένα τέτοιο κατάστημα στην αγορά.

    Rolex Submariner

    Ο ίδιος εκτιμά πως η πώληση πολυτελών αγαθών σε μειωμένες τιμές θα ευνοήσει τις μικρότερες μάρκες, που συχνά δυσκολεύονται να αναδειχθούν στην αγορά των πολυτελών προϊόντων. «Πολλές μάρκες δυσκολεύονται να προβληθούν λόγω της ιδιαίτερης φύσης του μάρκετινγκ για πολυτελή προϊόντα. Δίνοντας στις μάρκες τη δυνατότητα να διατεθούν σε ένα κατάστημα με πολύ μεγαλύτερο δημογραφικό εύρος, μπορούν να ενισχύσουν τη διείσδυσή τους με έναν αποδοτικό οικονομικά τρόπο. Μειώνουν τις τιμές τους για να προωθηθούν στην πελατειακή μας βάση», λέει.

    Υποστηρίζει ακόμα ότι, αν και 1.000 λίρες δεν είναι ένα μικρό ποσό, δεν είναι αδιανόητο για ανθρώπους της μεσαίας τάξης να αποταμιεύσουν χρήματα για να τα δαπανήσουν για ένα πολυτελές προϊόν. «Οι 1.000 λίρες είναι εντός των δυνατοτήτων των περισσότερων ανθρώπων που εκτιμούν την ποιότητα και τον σχεδιασμό των πολυτελών αγαθών και θέλουν να αποταμιεύσουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κυκλοφορούν με τσάντες και ρολόγια 1.000 λιρών και δεν είναι ακριβώς πλούσιοι», δηλώνει.

    Ο Shapiro αναφέρει πως η ανταπόκριση του κοινού στην ιδέα είναι θετική, και ήδη ένας «σημαντικός» αριθμός ατόμων έχει εγγραφεί στο (ανοιχτό μόνο σε μέλη) online κατάστημα, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του αυτήν την εβδομάδα, τρεις μήνες πριν τα εγκαίνια του καταστήματος στο Mayfair.

    Οι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να «δοκιμάσουν» την ιδέα για 12 μήνες, με προοπτική να συνεχίσουν και μετά το 12μηνο αν η επιχείρηση αποδειχθεί επιτυχημένη.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/sklavopazaro-sto-facebook-echoun-stisi-i-tzichantistes/49563



    ΣΧΟΛΙΑ