• Business

    Αγγ. Φράγκου: Μειώθηκαν τα κέρδη της Navios Acquisition αλλά ξεπέρασαν τις προβλέψεις

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Μείωση εμφάνισαν τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρίας Navios Acquisition, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, κατά το τρίτο τρίμηνο αλλά και το εννεάμηνο του 2016, σε σχέση με τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους του 2015. Ωστόσο, τα αποτελέσματα τριμήνου διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας Αγγελική Φράγκου, τόνισε, “Η Navios Acquisition εμφάνισε καθαρά έσοδα 44,8 εκατ. δολάρια ή 0,29 δολ. ανά μετοχή κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, εκ των οποίων τα 8,8 εκατ. δολ. ή 0,06 δολ. ανά μετοχή, πραγματοποιήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο του έτους (έναντι κερδών 23,2 εκατ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2015). Τα EBITDA κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκαν στα 144,7 εκατ. δολ. , εκ των οποίων τα 41,7 εκατ. δολ. αφορούν στο τρίτο τρίμηνο. Παράλληλα, ανακοινώσαμε μέρισμα 0,05 δολ. ανά μετοχή για το τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μερισματική μας απόδοση να διαμορφωθεί στο 16%.”

    Επίσης, η κα Φράγκου επισήμανε: “Η στρατηγική αναζήτησης μακροπρόθεσμων ναυλώσεων συνέβαλε στην εξασφάλιση αυξημένων κερδών από την αγορά κατά το τρίτο τρίμηνο, μία περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας οι τιμές των ναύλων βρίσκονταν σε διόρθωση. Η μέση τιμή ναύλωση του στόλου της Navios Acquisition, εκτός από τα χημικά δεξαμενόπλοια, κυμάνθηκε περίπου 54% υψηλότερα από το μέσο όρο της αγοράς. Τα αποτελέσματα μας αποτυπώνουν το ισχυρό επιχειρηματικό μας μοντέλο, ιδιαίτερα μετά το συνδυασμό του με το χαμηλό λειτουργικό κόστος, το οποίο θα παραμείνει σταθερό μέχρι τα μέσα του 2018, σε ποσοστό περίπου 11% χαμηλότερα από το μέσο όρο της αγοράς.”

    Σημειώνεται ότι στις 4 Οκτωβρίου 2016, η ναυτιλιακή προχώρησε στην πώληση του χημικού δεξαμενόπλοιου Nave Universe, κατασκευής 2013 και χωρητικότητας 45,513 dwt έναντι 36,4 εκατ. δολαρίων. Μέρος των καθαρών εσόδων, ύψους 16,4 εκατ. δολ. χρησιμοποιήθηκαν για την πλήρη αποπληρωμή του ανεξόφλητου υπολοίπου του δανείου που είχε λάβει η εταιρία.

    Μετά την πώληση αυτή, ο στόλος της ναυτιλιακής αποτελείται από 37 πλοία, εκ των οποίων τα 8 είναι VLCC, τα 26 tanker μεταφοράς προϊόντων και τα 3 χημικά πλοία, στα οποία περιλαμβάνεται και το Nave Constellation, κατασκευής 2013-built και χωρητικότητας 45,281 dwt. Το συγκεκριμένο πλοίο η Navios Acquisition έχει συμφωνήσει να το πουλήσει μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας ναύλωσης που έχει συνάψει και η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κι όμως! Το πραγματικό ταίρι του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Γιάννης Στουρνάρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ετοιμάζουν κούρεμα 40%-60% για τα κόκκινα δάνεια – Το σχέδιο των τραπεζών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ