• Business

    Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος της Novartis Hellas – Το ανακοίνωσε μέσω των social media

    Κώστας Παπαγιάννης

    Κώστας Παπαγιάννης


    Η δυναμική των social media είναι, πλέον, αδιαμφισβήτητη, αφού σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστούν όχι μόνο τη δια ζώσης επικοινωνία, αλλά ακόμη και τις επαγγελματικές ανακοινώσεις. Τα νεότερα σε ηλικία στελέχη της αγοράς (και όχι μόνο αυτά) το ξέρουν καλά αυτό και χρησιμοποιούν κατά κόρον τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

    Πρόσφατο παράδειγμα ο νέος πρόεδρος και CEO της φαρμακοβιομηχανίας Novartis Hellas Κώστας Παπαγιάννης. Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί, ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα και το ανακοίνωσε μέσω των social media και συγκεκριμένα μέσω του LinkedIn, που αποτελεί το μεγαλύτερο επαγγελματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

    Η ανακοίνωση μέσω του LinkedIn

    Ο κ. Παπαγιάννης ανέβασε στο LinkedIn φωτογραφία του από τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας και με τη λεζάντα γνωστοποίησε ότι ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι η πρώτη μου μέρα ως πρόεδρος της Novartis Hellas. Ειλικρινά αισθάνομαι τιμή για την ευθύνη, που συνεπάγεται αυτή η θέση και δεν μπορώ να σκεφθώ έναν πιο ουσιαστικό σκοπό, από το να φανταστούμε ξανά πώς θα παρασκευάσουμε νέα φάρμακα, τα οποία θα βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων, κάνοντάς τους να ζήσουν περισσότερο».

    Από κάτω οι αντιδράσεις έπεσαν βροχή – ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν ξεπεράσει τις 1.167 και τα σχόλια με ευχές τα 184.

    Με ανάρτησή του τον καλωσόρισε και ο πρόεδρος της Novartis Ευρώπης Haseeb Ahmad, με τον οποίο γνωρίζονται από τότε που και οι δύο εργάζονταν στην φαρμακευτική εταιρεία MSD. Ο κ. Ahmad έγραψε: «Καλή τύχη Κώστα Παπαγιάννη. Καλωσόρισες στη Novartis». Καλωσόρισμα απηύθυνε και η ίδια η εταιρεία μέσα από τη σελίδα της.

    Ενεργός στα social media

    Ο κ. Παπαγιάννης είναι γενικά ενεργός στα social media. Στο προφίλ του στο LinkedIn αναφέρει ότι είναι ένας δραστήριος ηγέτης με ενσυναίσθηση, που εμπνέει διαφορετικές ομάδες να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να εισφέρουν σε πρωτοποριακά αποτελέσματα. Έχει αναλάβει ποικίλες ηγετικές θέσεις και έχει αποκτήσει ποικίλες και διαπολιτισμικές εμπειρίες.

    Στο Facebook, ωστόσο, ο νέος πρόεδρος της Novartis Hellas προτιμά να ποστάρει στιγμιότυπα χαλάρωσης. Λατρεύει τη θάλασσα και δεν χάνει ευκαιρία να εξασκείται στο kitesurfing. Αγαπά, όμως, εξίσου και το σκι και απολαμβάνει όσο τίποτα να κατεβαίνει χιονισμένες πλαγιές.

    Ο νέος πρόεδρος και CEO της Novartis Hellas θεωρείται leader out of the box. Πολλοί είναι εκείνοι, που ανυπομονούν να δουν πώς θα διαχειριστεί τα προβλήματα που έχουν ενσκύψει στον πολύπαθο χώρο του Φαρμάκου, αλλά και ποιες θα είναι οι πρώτες του κινήσεις εντός της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης

    Τι θα γίνει φέτος με τη γρίπη; Θα φέρει νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία;



    ΣΧΟΛΙΑ