Ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας κατέθεσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών.

Ο επιχειρηματία παρέδωσε έγγραφη κατάθεση, η παρουσία του στο ανακριτικό γραφείο ήταν ολιγόλεπτη και μάλιστα η αποχώρησή του συνοδεύτηκε από το σχόλιο “άνθρακες ο θησαυρός”, αναφέροντας μάλιστα πως η υπόθεση έχει κριθεί ήδη από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας είπε: “Σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα του Τύπου, κλήθηκα να δώσω μία κατάθεση, όχι για καμιά σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας – συνδυασμό στοιχείων σε ενημερωτικά στοιχεία – του 2009 και του 2010. Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για μια ακόμα φορά “άνθρακες ο θησαυρός”. Έχουμε ζητήσει υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/dite-pies-ine-i-eteries-me-to-kalitero-ergasiako-perivallon-entos-ke-ektos-elladas/55079

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/mitilineos-ke-elpedison-kerdizoun-meridia-tis-agoras-varos-tis-dei/55114