• Business

    Αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από την ιαπωνική R&I

    • NewsRoom
    ελληνικα ομολογα


    Μια θετική εξέλιξη ήρθε σήμερα για τα ελληνικά ομόλογα, με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ελληνικού αξιόχρεου από τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης R&I. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε Β+ από Β, διατηρώντας θετικό outlook.

    Σύμφωνα με τα όσα εκτιμά ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει τη θετική της πορεία. Προβλέπει, συγκεκριμένα, ότι ο δείκτης του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω κατά το 2019, αλλά και στη συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν τα πλεονάσματα.

    Όπως παρατηρεί ο οίκος R&I, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, με τους επίσημους πιστωτές να εγκρίνουν ήδη κάποια μέτρα ελάφρυνσης, ενώ και η βιωσιμότητα του χρέους έχει βελτιωθεί.

    Τέλος, ο οίκος επισημαίνει ότι μετά τον ερχόμενο Οκτώβριο, πρόκειται να αναβαθμίσει περαιτέρω την αξιολόγηση. Προϋπόθεση για αυτό θα αποτελέσει ότι η νέα κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του ακριβούς χρόνου κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές, θα διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γενναία αναβάθμιση δύο βαθμίδων σε «Β» για την Ελλάδα από τον ιαπωνικό οίκο R&I

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικό του οίκο αξιολόγησης ετοιμάζει ο Ερντογάν, μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Τα ελληνικά ομόλογα έφτασαν σε απόδοση το 231%»



    ΣΧΟΛΙΑ