• Business

    Ανατροπή! Η εισαγγελέας πήρε πίσω την παραγγελία της να δοθεί στον Alpha το video της δημοπρασίας

    • NewsRoom


    Δεν πέρασε μία μέρα από την απόφασή της να δοθεί στον Alpha το οπτικοακουστικό υλικό από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες και η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ροζαλία Λάλλη, ανακάλεσε τη σχετική παραγγελία της.

    Η ανάκληση της εισαγγελικής παραγγελίας έγινε κατόπιν αιτήματος του Ελληνικού Δημοσίου και το βασικό επιχείρημα που προβάλλεται, είναι ότι δεν μπορεί να καταστεί δυνατός ο διαχωρισμός των ευαίσθητων από τα απλά προσωπικά δεδομένα.

    Με  τη νέα απόφαση της εισαγγελέως η χορήγηση των αντιγράφων “παγώνει” μέχρι να αποφανθεί σχετικά η Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, ενώ δίδεται εντολή να μην καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό μέχρι τότε.

    Στο σχετικό έγγραφο της κ. Ράλλη, διευκρινίζεται τέλος, ότι ο αιτών (τηλεοπτικός σταθμός Alpha) διατηρεί το δικαίωμα επιδείξεως του οπτικοακουστικού υλικού από τη δημοπρασία, “μη χορηγούμενων αντιγράφων”.

    Μήνυση κατά Σαββίδη από τον Alpha

    Ο Alpha δια του μέσω του εκπροσώπου του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, είχε ζητήσει να του παραδοθεί το εν λόγω υλικό προκειμένου να στηρίξει και να θεμελιώσει τους ισχυρισμούς του «περί αντισυμβατικής συμπεριφοράς» της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας. Συγκεκριμένα ο κ.Λαζαράτος είχε ζητήσει «να χορηγηθούν τα αιτηθέντα από τη ΓΓΕΕ, λόγω συντρέχοντος εννόμου συμφέροντος αφαιρουμένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων». Με εξώδικό του επίσης, ο Αlpha ζητούσε την ακύρωση και αποβολή της εταιρείας Σαββίδη «και εξ’ αυτού του λόγου την ακύρωση της δημοπρασίας».

    Σε συνέχεια των ανωτέρω ενεργειών ο Πάνος Λαζαράτος κατέθεσε και μήνυση σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη ζητώντας τη δίωξη του αφεντικού του ΠΑΟΚ για το κακούργημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της δημόσιας τάξης.

    Τα αδικήματα, όπως είπε ο κ. Λαζαράτος, αφορούν “στις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ.Σαββίδη, σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων και μάλιστα έδωσε δύο μηδενικές προσφορές. Θα ακολουθήσει αύριο και καταγγελία στην ΕΕ για παραβαση γενικών αρχων των διαγωνισμών”.

     

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/ne-apo-tin-isangelia-ston-alpha-gia-tin-paralavi-tou-ilikou-tis-dimoprasias/72331



    ΣΧΟΛΙΑ