• Cryptocurrencies

    Ανατροπή! Γιατί ο δημιουργός του dogecoin αποχώρησε για πάντα από την αγορά crypto

    • Newsroom

    Jackson Palmer


    Ο Τζάκσον Πάλμερ, ο συν-δημιουργός του dogecoin του κρυπτονομίσματος meme, προχώρησε σε μία δημοσίευση στο Twitter που προκάλεσε αίσθηση στην αγορά crypto.

    «Συχνά με ρωτούν αν θα ‘επιστρέψω στα κρυπτονομίσματα’ ή αν θα αρχίσω να μοιράζομαι τακτικά τις σκέψεις μου για το συγκεκριμένο θέμα. Η απάντησή μου είναι ολόψυχα «όχι», έγραψε ο Πάλμερ την Τετάρτη.

     

    Το 2013, ο Πάλμερ και ο Μπίλι Μάρκους δημιούργησαν το dogecoin ως αστείο, με αφορμή ένα meme που κυκλοφορούσε και απεικόνιζε ένα σκύλο ράτσας Shiba Inu. Κανείς από τους δύο δεν φαντάζονταν αυτό που θα ακολουθούσε, αναφέρει σε άρθρο του το CNBC.

    Πρόσφατα το dogecoin απογειώθηκε και περιλαμβάνεται πλέον στα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα παγκοσμίως. Νωρίτερα φέτος, κατέγραψε ιστορικό υψηλό φτάνοντας σχεδόν στα 74 σεντς.

    Παρά την πρόσφατη αύξηση της δημοτικότητάς του, κανένας από τους δύο δημιουργούς του δεν έβγαλε κέρδη, καθώς και οι δύο ξεπούλησαν πριν από την θεαματική άνοδο του κρυπτονομίσματος.

    Το ισχυρό καρτέλ

    Σε ένα νήμα από tweets, ο Πάλμερ επέκρινε εκείνους που έχουν την εξουσία στην αγορά των crypto, υποστηρίζοντας πως «ελέγχεται από ένα ισχυρό καρτέλ πλούσιων», οι οποίοι «έχουν εξελιχθεί για να ενσωματώσουν πολλά από τα ίδια ιδρύματα που συνδέονται με το υπάρχον κεντρικό χρηματοοικονομικό σύστημα”.

    Ο Πάλμερ επέκρινε επίσης τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιείται και διατίθεται στην αγορά το κρυπτονόμισμα. Σε ένα άλλο tweet, ισχυρίστηκε ότι «η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων εκμεταλλεύεται ένα δίκτυο σκοτεινών επιχειρηματικών συνδέσεων που εξαγοράζουν infuencers και πληρώνουν media προκειμένου  να διαιωνίσουν την χοάνη του “γρήγορου κέρδους” που σχεδιάστηκε για να βγάλει χρήματα από τους οικονομικά απελπισμένους και αφελείς”.

    Ο ίδιος παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη μορφή «οικονομικής εκμετάλλευσης» υπήρχε και πριν από τα κρυπτονομίσματα, ωστόσο πιστεύει ότι η βιομηχανία crypto επηρεάζει αρνητικά τους «μέσους» ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτήν.

    Οι υποστηρικτές της κρυπτογράφησης, ωστόσο, βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Για παράδειγμα, το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, θεωρείται μεταξύ άλλων, από τους επενδυτές  ως αντιστάθμιση έναντι στον πληθωρισμό.

    Από την πλευρά του ο Mάρκους, είναι πολύ πιο δραστήριος στα social media, παρά το γεγονός ότι ούτε εκείνος δεν ασχολείται πλέον με το dogecoin.

    «Η κοινότητα crypto μπορεί να είναι αρκετά ελιτιστική και εμείς θα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα πιο διασκεδαστική, πιο ανοιχτή και χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε στο CNBC.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ