• Business

    Αναστασία Στάμου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς): Εξώδικο στο mononews.gr – Η απάντηση μας

    • NewsRoom

    H αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αναστασία Στάμου


    Εξώδικη διαμαρτυρία για τα όσα αναγράφονται σε ρεπορτάζ της στήλης Wiseman απέστειλε προς το mononews.gr  η νομικός και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αναστασία Στάμου.

    Η κ. Στάμου αναφέρει:

    Στην ιστοσελίδα σας Mononews.gr, στην στήλη “Wiseman” δημοσιεύσατε την 14.7.2021, το εξής κείμενο:

    «Διαφωνίες κυριών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς…

    Η συζήτηση για την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φαίνεται από το Δελτίο Τύπου.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Τρίτη το απόγευμα, διχάστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφού η αντιπρόεδρος και νομικός Νατάσα Στάμου έδειξε μεγάλη επιμονή στην κατεύθυνση της αναβολής της λήψης απόφασης (μέχρι και …ακροαματική διαδικασία ζήτησε να γίνει) στηριζόμενη στις καταγγελίες της Greenhill Investments Limited των Μπάκου και Καυμενάκη.

    Από την άλλη πλευρά, η πρόεδρος Βασιλική Λαζαράκου, με την ίδια ευγένεια αλλά και επιμονή, έδειξε ότι πείθεται περισσότερο από τις εισηγήσεις των στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Κονταρούδης, Γεραντώνης) αλλά και της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δεν διέκριναν βασιμότητα στις καταγγελίες που αφορούσαν το μακρινό παρελθόν και μοναδικό στόχο είχαν την καθυστέρηση των διαδικασιών.

    Μου λένε πάντως ότι ανεξάρτητα από αυτή την υπόθεση, η φιλόδοξη , μεγαλομανής και υπερόπτης, όπως την χαρακτηρίζουν, κ. Στάμου «σκάβει» συνεχώς τον λάκκο στην κ. Λαζαράκου.

    Την έχουν δει να μπαινοβγαίνει σε υπουργείο που είναι υπεύθυνο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.».

    Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι ο σκοπός του δημοσιεύματος σας κάθε άλλο παρά «ενημερωτικός» είναι, όπως και την ευκρινή πρόθεση συκοφάντησης και εξύβρισής μου και μάλιστα, για ένα θέμα πρωτίστως νομικό, που είναι επόμενο να αγνοείτε πλήρως.

    Είναι επίσης χαρακτηριστικό του επιπέδου της «δημοσιογραφίας» του εν λόγω δημοσιεύματος σας, ότι ουδέποτε με καλέσατε, να με ρωτήσετε τι συνέβη, ποια άποψη υποστήριξα, για ποιο θέμα και για ποιον λόγο.

    Προφανώς, αυτή η στοιχειώδης, από πλευράς δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενέργεια, ήταν απολύτως περιττή για εσάς.

    Σε κάθε περίπτωση, στο εν λόγω δημοσίευμα, αναφέρετε, σωρεία ψευδών:

    Η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ήταν ομόφωνη.

    Η άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα, είχε καταγραφεί ως θετική υπέρ της έγκρισης του Ενημερωτικού και πριν τη συνεδρίαση.

    Συνεπώς, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚ ουδόλως «διχάστηκε», στην επίμαχη συνεδρίαση, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη και φυσικά, ουδεμία έδειξα εγώ ή άλλο μέλος «μεγάλη επιμονή στην κατεύθυνση της αναβολής της λήψης απόφασης» για το Ενημερωτικό Δελτίο, ούτε ζήτησα «ακροαματική διαδικασία», αφού η έγκριση ήταν ομόφωνη.

    Στην συζήτηση άλλου θέματος, διατύπωσα την επιστημονική μου άποψη και η λήψη αυτής της απόφασης πράγματι, αναβλήθηκε.

    Παρόλα αυτά, το δημοσίευμά σας, «συγχωνεύει» τις δύο συζητήσεις, για να δώσει την ψευδή εικόνα ότι υπάρχουν στρατόπεδα με «νικητές» και «ηττημένους» εντός της ΕΚ.

    Αλλά δεν σταματάτε εκεί.

    Εξυβρίζετε και συκοφαντείτε εμένα, αποκαλώντας με (μάλιστα, «ανεξάρτητα από αυτή την υπόθεση» ..ή, «φιλόδοξη, μεγαλομανή και υπερόπτη»,…

    Συνεχίζετε τον λίβελό σας, αναφέροντας, «εν ψυχρώ», ότι «σκάβω συνεχώς τον λάκκο στην κ. Λαζαράκου», προκειμένου να με θίξετε ακόμη περισσότερο.

    Είναι δε, ιδιαίτερα ενοχλητική και δυσάρεστη η αίσθηση που δημιουργείται ότι λειτουργείτε για κάποιον «υποβολέα», που σας χρησιμοποιεί ως «ντουντούκα», για να κατεβάσει στο «πεζοδρόμιο» την θεσμική λειτουργία της ΕΚ.

    Πράττοντας αυτά, πλήττετε βέβαια, εκτός από το δικό μου πρόσωπο και την ίδια την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρουσιάζοντας με δόλιο τρόπο, το Διοικητικό Συμβούλιό της, ως «αρένα» καβγάδων, ενώ στη συνεδρίαση που αναφέρεστε, έγινε μία σοβαρή και υψηλού επιπέδου επιστημονική συζήτηση, επί άλλου θέματος της ατζέντας, (όχι για το θέμα της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) μεταξύ όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, σε απολύτως πολιτισμένο κλίμα.

    Είναι γνωστή η πορεία μου επί είκοσι δύο έτη στον χώρο του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς, όπως και η παραγωγική εργασία μου, πάντοτε με νομικά, τεκμηριωμένες θέσεις.

    Το χαμηλό επίπεδο των χαρακτηρισμών σας και των ισχυρισμών που αναπαράγετε, δεν έχει καμία σχέση με τη δική μου πορεία και επαγγελματική νοοτροπία, γι’ αυτό και με προσβάλλει βάναυσα.

    H απάντηση μας: 

    To mononews.gr καταρχήν δεν είχε λόγο να θίξει την ακεραιότητα της κ. Στάμου ούτε ως νομικού ούτε ως αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Είναι γνωστό ότι στο Διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το θέμα της Ελλάκτωρ υπήρχαν διαφορετικές απόψεις σε διάφορα θέματα, ανεξάρτητα εάν η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου ήταν ομόφωνη.

    Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος των  μελών μιας Επιτροπής, ανεξάρτητα εάν λέγεται Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή κάτι άλλο: να έχει  ο καθένας τη δική του τεκμηριωμένη άποψη.

    Τώρα όσον αφορά την πρόταση σχετικά σχετικά με τις σχέσεις με την κ. Βασιλική Λαζαράκου, το mononews.gr δεν την υιοθετεί και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι μέσα σε εισαγωγικά.

    Εμείς ως mononews.gr υιοθετούμε την διαβεβαίωση της κ. Στάμου και απορρίπτουμε την συγκεκριμένη πληροφορία που μας δόθηκε. 



    ΣΧΟΛΙΑ