• Business

    Ανάλυση τώρα: Οι εκλογές λύση για Brexit και στερλίνα

    • Matthew Ryan, Senior Market Analyst της εταιρίας Ebury

    Juan Manuel Fernández Lobato, Founder & CEO Ebury


    Η στερλίνα επιμένει: όσο οι αρνητικές προοπτικές για ένα Brexit χωρίς συμφωνία υποχωρούν, τόσο το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου αυξάνεται.  Οι πολιτικές ειδήσεις και εξελίξεις φέρνουν κλυδωνισμούς για την στερλίνα. 

    Πριν από λίγες ημέρες, το Κοινοβούλιο κατάφερε να περάσει νόμο που αναγκάζει την κυβέρνηση να ζητήσει επέκταση για το περίφημο Άρθρο 50, περί εξόδου κράτους μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

    Ο νόμος ουσιαστικά απαγορεύει το Brexit χωρίς συμφωνία. Κατόπιν τούτου, οι αγορές στοιχημάτων δίνουν πολύ χαμηλά τις πιθανότητες ενός τέτοιου γεγονότος, περίπου στο 20%. 

    Η πρόβλεψή μας είναι ότι η επίλυση του προβλήματος του Brexit δεν είναι δυνατή χωρίς την διενέργεια γενικών εκλογών. Πλέον, αυτό είναι και το επικρατέστερο σενάριο. 

    Τα οικονομικά στοιχεία εξακολουθούν να αψηφούν τις δυσοίωνες προσδοκίες για κατάρρευση της εμπιστοσύνης ως επακόλουθο του Brexit.  

    Όσο οι πιθανότητες για Brexit χωρίς συμφωνία υποχωρούν, τόσο είναι πιθανόν η στερλίνα να συνεχίζει το ράλι της τις επόμενες εβδομάδες. 

    Περιμένουμε από την Τράπεζα της Αγγλίας να παραμείνει σταθερή στην γραμμή που διατηρεί ως τώρα, παρέχοντας με το σταγονόμετρο πληροφορίες σχετικά με την νομισματική πολιτική, αναμένοντας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Brexit. 

     

    Του Matthew Ryan, Senior Market Analyst της εταιρίας Ebury. Οι αναλυτές της εταιρίας αναδείχθηκαν από τον Bloomberg στις πρώτες θέσεις των πιο επιτυχημένων για τις προβλέψεις τους για την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου και δολαρίου – γουάν για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ