• Business

    Ανακάμπτουν τα ασιατικά χρηματιστήρια – Απομακρύνονται οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο


    Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο να αμβλύνονται, παρά την προειδοποίηση του Πεκίνου ότι αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, θα δώσει την «προσήκουσα και απαραίτητη απάντηση».

    «Στην παγκοσμιοποιημένη εποχή μας, όσοι καταφεύγουν στον εμπορικό πόλεμο επιλέγουν το λάθος φάρμακο», επεσήμανε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Ουάνγκ Γι, σχολιάζοντας πως η συνταγή αυτή δε σημαίνει μόνο ότι «τιμωρούν άλλους», αλλά και ότι ταυτόχρονα «τιμωρούν τους εαυτούς τους», καθώς ένας εμπορικός πόλεμος θα ζημιώσει τους πάντες.

    Εν τω μεταξύ, ετήσια αύξηση 36,2% κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο στα 1,11 τρισεκατομμύρια γουάν (176 δισεκατομμύρια δολάρια), σε σύγκριση με την αύξηση του 6% που είχαν καταγράψει τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας.

    Παράλληλα, ετήσια αύξηση 1,6% κατέγραψε το ιαπωνικό ΑΕΠ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017, έναντι αρχικής πρόβλεψης για αύξησή του κατά 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

    Ο βασικός δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,54%, με κέρδη 115,35 μονάδων, στις 21.368,07 μονάδες. Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,35%, με κέρδη 5,99 μονάδων, στις 1.709,95 μονάδες.

    Κέρδη και για τον δείκτη Hang Seng, που διαμορφώθηκε στις 30.694,88 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,65%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Bill Gross: O «βασιλιάς των ομολόγων» ετοιμάζεται να φέρει «αναταράξεις» σε μία… απίθανη αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρέτσος: Ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό υπάρχει, αλλά δεν αφήνουμε τους ξένους να επενδύσουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γραφειακοί χώροι: Μικρή προσφορά, μεγάλη ζήτηση-Οι περιοχές «φιλέτα» και ο ρόλος των Airbnb



    ΣΧΟΛΙΑ