• Business

    Αν. Σταύρου (Όμιλος Καστελόριζο): Άνοιξε το 12ο εστιατόριο μέσα στην πανδημία – Επέκταση στο delivery σε συνεργασία με efood και Wolt

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αντώνης Σταύρου, Όμιλος Καστελόριζο

    Αντώνης Σταύρου, Όμιλος Καστελόριζο


    Την ανησυχία του για την πορεία της κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες εξέφρασε ο πρόεδρος του ομίλου «Καστελόριζο», Αντώνης Σταύρου, υπογραμμίζοντας πως η πανδημία έπληξε βαρύτατα τον κλάδο της εστίασης.

    Όπως είπε ο κ. Σταύρου μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του νέου εστιατορίου του ομίλου στο κέντρο της Αθήνας, με την επωνυμία «Omnivore», η κατάσταση στην αγορά είναι εξαιρετικά δύσκολη μετά και την κλιμάκωση των περιοριστικών στην περιοχή της πρωτεύουσας, με τις πωλήσεις να παραμένουν υπό ασφυκτική πίεση και να μην διαφαίνεται τουλάχιστον στον ορατό ορίζοντα προοπτική ανάκαμψης.

    Ειδική αναφορά έκανε στους περιορισμούς που αφορούν στο ανώτατο όριο των τεσσάρων ατόμων ανά τραπέζι και κυρίως στη μείωση του ωραρίου λειτουργίας και συγκεκριμένα στην υποχρέωση των εστιατορίων να κλείνουν στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, λέγοντας πως είναι παράλογα τη στιγμή που την ίδια ώρα ο κόσμος συναθροίζεται και συνωστίζεται στις πλατείες.

    Αυτή τη στιγμή, τα έσοδα του ομίλου Καστελόριζο που πλέον αριθμεί 12 καταστήματα υποχωρούν μεσοσταθμικά κατά περίπου 40% με 50% εξαιτίας και της πτώσης που έχει υποστεί ο τουρισμός, ο οποίος συνεισέφερε σημαντικά στα ταμεία της επιχείρησης. Είναι ενδεικτικό πως το εστιατόριο «Ορίζοντες» στον Λυκαβηττό που εξαρτάται άμεσα από την τουριστική κίνηση εμφανίζει πτώση πωλήσεων 80%.

    Ο κ. Σταύρου αναγνώρισε πως τα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των επιχειρήσεων έχουν βοηθήσει σημαντικά ώστε να περιορισθεί η τεράστια ζημιά που υφίστανται, κάνοντας ειδική μνεία στη Συν- εργασία και την αναστολή των συμβάσεων αλλά και την υποχρεωτική μείωση των ενοικίων κατά 40%. Υποστήριξε μάλιστα πως η μείωση των ενοικίων θα πρέπει να συνεχισθεί, καθώς παρατηρείται δυσκολία στην επίτευξη συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου την οικειοθελή αναπροσαρμογή τους στα δεδομένα της εποχής.

    Omnivore

    Επεσήμανε επίσης την ανάγκη επανεξέτασης των κριτηρίων ένταξης στο ΕΣΠΑ, λέγοντας πως θα πρέπει να επεκταθούν και να περιλάβουν και επιχειρήσεις μεγαλύτερου μεγέθους. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, ο όμιλος Καστελόριζο αδυνατεί να λάβει επιδότηση από τα προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά και οι θυγατρικές του, διότι απασχολεί περισσότερους από 50 εργαζόμενους. «Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη από την κυβέρνηση και να αρθεί αυτή η αδικία. Είναι χρήματα που έχουμε ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά στο νέο κατάστημα του ομίλου, το «Οmnivore» (σημαίνει παμφάγο στα ελληνικά) βρίσκεται στην οδό Αθηναϊδος πολύ κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Λειτουργεί στο ισόγειο νέοκλασσικού κτηρίου του 19ου αιώνα και συστεγάζεται με το ξενοδοχείο «Athens 1890 Βoutique Hotel & Spa», και συνδυάζει, το κλασικό με το μοντέρνο και casual στυλ.

    Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του εστιατορίου κόστισε σχεδόν 300 χιλ. ευρώ. Ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο το lockdown ανέβαλε τα εγκαίνια.

    Ο όμιλος Καστελόριζου δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης περισσότερα από 39 χρόνια. Έχει δίκτυο δώδεκα καταστημάτων και απασχολεί 350 εργαζόμενους ενώ συνεργάζεται με 50 Έλληνες προμηθευτές. Οι πωλήσεις του πέρυσι διαμορφώθηκαν σε περίπου 12 εκατ. ευρώ. Πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε συνεργασία με τις πλατφόρμες online delivery, efood και Wolt για τη διανομή κατ’ οίκον φαγητού από συγκεκριμένα καταστήματα του ομίλου (όπως π.χ. το Ramina που έχει ιταλικό φαγητό), ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες ανάγκες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ