• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    AMP Capital: Έρχεται πτώση 10% στις αγορές, αλλά μην εγκαταλείπετε τις μετοχές

    • Bloomberg


    Υποχώρηση έως 10% στις αγορές «βλέπει» η AMP Capital Investors, η οποία, ωστόσο, καλεί τους επενδυτές να μην εγκαταλείψουν τις μετοχές, υποστηρίζοντας ότι οι «πιστοί» θα αποζημιωθούν για την επιμονή τους.

    «Η πτώση στις αγορές πιθανότατα θα συνεχιστεί, καθώς οι επενδυτές προσαρμόζονται στην προοπτική μιας ταχύτερης της αρχικά αναμενόμενης σύσφιξης από την Fed», σχολίασε ο Shane Oliver, στρατηγικός αναλυτής της AMP Capital, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 151 δισ. δολαρίων, εξηγώντας, όμως, ότι «οι μαζικές ρευστοποιήσεις αποτελούν μάλλον μια καθυστερημένη διόρθωση, με απώλειες περίπου στο 10%, παρά ένδειξη εισόδου σε μια ισχυρή πτωτική αγορά».

    Ο ίδιος εκτιμά ότι οι μετοχές θα έχουν θετικές αποδόσεις και το 2018, παρά τα αυξημένα επίπεδα μεταβλητότητας. Σημειώνεται ότι παρότι ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης MSCI All-Country World Index έχει υποχωρήσει κατά 3,6% από το ιστορικό υψηλό της 26ης Ιανουαρίου, εξακολουθεί να μετρά κέρδη 3% από την αρχή του έτους.

    Η αύξηση των κερδών των εταιρειών και των καταναλωτικών δαπανών θα διασφαλίσουν ότι η οικονομική μεγέθυνση θα συνεχιστεί, λέει, αρκεί να μη βγει εκτός ελέγχου ο πληθωρισμός, κάτι που θα αναγκάσει την Federal Reserve να αυξήσει υπερβολικά γρήγορα τα επιτόκια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα επιτόκια γράφουν το τέλος του «bull market» στις αγορές;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όπως-όπως εγκαταλείπουν οι επενδυτές το Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ