• Business

    AMD: Στα 5,35 δισ. δολάρια τα έσοδα στο πρώτο τρίμηνο – Απογοήτευσε με το guidance για το δεύτερο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Lisa Su, CEO AMD

    Lisa Su, CEO AMD


    Πτώση εσόδων κατά 9% στο πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση κατέγραψε η AMD, καθώς η αγορά των υπολογιστών σημείωσε ισχυρή πτώση στις αρχές του 2023.

    Πάντως, τα κέρδη και οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street, με την καθοδήγηση της AMD για το τρέχον τρίμηνο ωστόσο να είναι επιφυλακτική, οδηγώντας σε πτώση 3% τις μετοχές της στην μετασυνεδριακή διαδικασία.

    Ειδικότερα, η AMD ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 0,60 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης για κέρδη 0,56 δολάρια ανά μετοχή. Τα προσαρμοσμένα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 5,35 δισ.  δολάρια, έναντι εκτίμησης για 5,3 δισ.

    Η AMD δήλωσε ότι αναμένει περίπου 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το τρέχον τρίμηνο, έναντι προσδοκιών 5,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η καθαρή ζημία για την εταιρεία ήταν 139 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 786 εκατ.  δολαρίων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

    Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην ομάδα πελατών της AMD, η οποία περιλαμβάνει πωλήσεις από επεξεργαστές υπολογιστών. Η AMD ανέφερε πωλήσεις 739 εκατομμυρίων δολαρίων στην κατηγορία, έναντι άνω των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Το τμήμα των κέντρων δεδομένων της AMD αυξήθηκε στα 1,295 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,293 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

    Το τμήμα παιχνιδιών της AMD, το οποίο περιλαμβάνει κάρτες γραφικών για υπολογιστές καθώς και τσιπ για κονσόλες όπως το Sony Playstation 5, ανέφερε πωλήσεις 1,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ελαφρώς μειωμένες από το όριο των 1,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

    Διαβάστε επίσης

    Ford: Ισχυρή άνοδος των εσόδων στα 41,5 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο – Παραμένει επιφυλακτική για το έτος



    ΣΧΟΛΙΑ