ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση με τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Χρήστο Κοντορουχά πραγματοποίησε η Γραμματεία Πλωτών Μέσων της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τα πληρώματα των σκαφών του Σώματος έτσι όπως έχουν αποτυπωθεί στο σχετικό υπόμνημα της Γραμματείας Πλωτών Μέσων.
Ειδικότερα κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν:
– Υποστελέχωση και Οργανικές Συνθέσεις: Αναθεώρηση και εκσυγχρονισμός των οργανικών συνθέσεων των πλωτών μέσων.
– Ωράρια Εργασίας: Αντιμετώπιση των εξοντωτικών ωραρίων και των συνθηκών εμπλοκής σε διαρκείς επιχειρήσεις.
– Κίνητρα Στελεχών: Θέσπιση ισχυρών οικονομικών και υπηρεσιακών κινήτρων για τη στελέχωση των σκαφών της πρώτης γραμμής.
– Ηλικιακά Όρια: Διαχείριση του υψηλού μέσου όρου ηλικίας των πληρωμάτων και ανάγκη ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού.
– Νομικό Πλαίσιο: Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου, που διέπει τη λειτουργία των πλωτών μέσων.
– Πλεύσιμα: Επανακαθορισμός του ποσού, των δικαιολογητικών και των προϋποθέσεων καταβολής της ημερήσιας αποζημίωσης στα πληρώματα των περιπολικών, ναυαγοσωστικών και αντιρρυπαντικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο κ. Αρχηγός εξήρε το έργο των στελεχών, που επανδρώνουν τα πλωτά μέσα του Σώματος και τόνισε ότι είναι χρέος όλων μας να σταθούμε αρωγοί με πράξεις και θεσμικές παρεμβάσεις.
Η σύστασή της Γραμματείας Πλωτών Μέσων από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. δεν έχει απλώς τυπικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί ένα στρατηγικό εργαλείο για την ενδυνάμωση της φωνής των στελεχών που υπηρετούν στο πεδίο. Στόχος της είναι αφενός να λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στα στελέχη των πλωτών και την Ομοσπονδία μας και αφετέρου για να προσθέσει δυναμική στην επίτευξη των διεκδικήσεών μας.
Επειδή αποτελείται από στελέχη, με μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία και γνώση, τα αιτήματά μας τεκμηριώνονται με τεχνικά και επιχειρησιακά επιχειρήματα, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Shein: Πράσινο φως από την Κίνα για το μεγάλο IPO στο Χονγκ Κονγκ
- Αντώνης Κομνηνός: Μεγάλη δωρεά συλλογής για ένα μουσείο της Ελληνικής Επανάστασης
- Χατζηδάκης: Δεσμεύθηκαν Helleniq Energy και Motor Oil να προσφέρουν 40 εκ. ευρώ για την μείωση των καυσίμων
- Ερντογάν: Χάρισε περίστροφα στους ηγέτες του ΝΑΤΟ και προκάλεσε πονοκέφαλο στην Ευρώπη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.