• Business

    Amazon: Απολύει πάνω από 18.000 υπαλλήλους

    • Bloomberg
    Andy Jassy, CEO Amazon

    Andy Jassy, CEO Amazon


    Η Amazon.com απολύει περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους -η μεγαλύτερη μείωση του εργατικού δυναμικού στην ιστορία της εταιρείας- εξέλιξη που αποτυπώνει την ύφεση στον τεχνολογικό κλάδο.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του κολοσσού Andy Jassy ανακοίνωσε την απόφαση σε σημείωμα προς το προσωπικό την Τετάρτη, λέγοντας ότι ακολούθησε το ετήσιο πλάνο της εταιρείας.

    Οι περικοπές, που ξεκίνησαν πέρυσι, αναμένονταν να επηρεάσουν περίπου 10.000 άτομα. Η μείωση επικεντρώνεται κυρίως στο τμήμα λιανικής της Amazon.

    «Η Amazon έχει αντιμετωπίσει αβέβαιες και δύσκολες οικονομίες στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε ο Jassy. «Αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε  τις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες με μια ισχυρότερη δομή κόστους».

    Αν και η προοπτική των απολύσεων είχε διαφανεί στην Amazon εδώ και μήνες – η εταιρεία έχει αναγνωρίσει ότι προσέλαβε πάρα πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας – η αύξηση του αριθμού των περικοπών υποδηλώνει ότι οι προοπτικές της εταιρείας έχουν επιδεινωθεί. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί.

    Amazon Paring Workforce After Years of Growth | Its number of employees climbed above 1.5 million last year
    Ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρεία ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο πέρυσι

    Οι επενδυτές της Amazon αντέδρασαν θετικά στις τελευταίες προσπάθειες περικοπής των εξόδων, στοιχηματίζοντας ότι μπορεί να ενισχύσoυν τα κέρδη της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο σχεδόν 2% στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση.

    Οι απολύσεις 18.000 εργαζομένων αποτελούν την μεγαλύτερη περικοπή μέχρι στιγμής για τις εταιρείες τεχνολογίας, ωστόσο, η Amazon έχει επίσης πολύ περισσότερο εργατικό δυναμικό σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες της Silicon Valley. Είχε περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο υπαλλήλους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι τελευταίες περικοπές θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% του εργατικού δυναμικού.

    Η Amazon, η οποία ξεκίνησε ως διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, βλέπει ορισμένα από τα τμήματα της επιχείρησής της να υποχωρούν. Ωστόσο, συνεχίζει να επενδύει στα τμήματα του cloud computing και της διαφήμισης, καθώς και στη ροή βίντεο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βρετανία: Απεργία αποφάσισαν εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon



    ΣΧΟΛΙΑ