• Business

    Amazon: Απολύει 10.000 εργαζόμενους

    • NewsRoom
    Ο Άντι Τζάσι της Amazon

    Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon


    Σε μείωση 10.000 θέσεων εργασίας φέρεται να προχωρά η Amazon, ξεκινώντας από την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times, το οποίο επικαλείται το CNBC.

    Η μείωση των θέσεων εργασίας θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας και θα επηρεάσει κυρίως τα τμήματα συσκευών, λιανικών πωλήσεων και ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι σχεδιαζόμενες πωλήσεις αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Amazon.

    Εκπρόσωπος της Amazon δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό του δημοσιεύματος.

    Η Amazon είχε 798.000 εργαζόμενους στο τέλος του 2019, ωστόσο στα τέλη του 2021 ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων (πλήρους και μερικούς απασχόλησης) έφτασε στα 1,6 εκατ. καταγράφοντας αύξηση 102%.

    Η περίοδος των εορταστικών αγορών είναι σημαντική για την Amazon και κατά τη διάρκειά της συνήθως ο παγκόσμιος κολοσσός αυξάνει το προσωπικό του προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, καθώς η Amazon έρχεται αντιμέτωπη με την επιβράδυνση των πωλήσεων και τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία ο Andy Jassy, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα CEO τον Ιούλιο του 2021, έχει προχωρήσει σε κινήσεις περικοπής του κόστους.

    Η τιμή της μετοχής της Amazon υποχωρεί κατά 40% στο έτος, καταγράφοντας πτώση μεγαλύτερη κατά 14% σε σχέση με την κάμψη που καταγράφει ο S&P 500 , ενώ βρίσκεται σε τροχιά για τη χειρότερη χρονιά της από το 2008.

    Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Meta, μητρική των Facebook και Instagram ανακοίνωσε την περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας.

    Διαβάστε επίσης

    Επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξανδρούπολη



    ΣΧΟΛΙΑ