• Business

    Alumil: Νέο ρεκόρ τζίρου και κερδοφορίας με όχημα την εξωστρέφεια και την καινοτομία

    • NewsRoom
    Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ALUMIL

    Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil


    Αποτελέσματα ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Alumil Α.Ε., η μεγαλύτερη βιομηχανία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου της χώρας, με μεγάλη πολυεθνική δραστηριοποίηση.

    Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου άγγιξε τα 206 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 46,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 (140,5 εκατ. ευρώ), ενώ σε ακόμα πιο «υψηλές πτήσεις» κινήθηκαν τα κέρδη μετά φόρων τα οποία ανήλθαν στα 25,3 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι, αυξημένα κατά 178,3%!

    Σε επίπεδο Εταιρείας, σημείωσε το πρώτο μισό του 2022 αύξηση τζίρου κατά 56,2%, στα 141,2 εκατ. ευρώ, έναντι 90,4 εκατ. ευρώ το 2021. Όσο για τα καθαρά κέρδη, αυτά εκτοξεύθηκαν στα 14,7 εκατ. ευρώ, από 4,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας ιλιγγιώδη αύξηση 242%.

    Οι ισχυρές επιδόσεις της Alumil, παρά τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία την προηγούμενη περίοδο και τώρα η ενεργειακή κρίση, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του ομίλου η οποία επικεντρώνει στις επενδύσεις, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Γιώργος Μυλωνάς, σημείωσε:

    «Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Alumil κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, επιταχύνοντας της βιώσιμη ανάπτυξή της. Για μία ακόμα φορά πετύχαμε αύξηση ρεκόρ στα κέρδη και τον κύκλο εργασιών της εταιρείας μας, σε ένα μάλιστα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που σημαδεύεται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό.

    Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022, αλλά και της προηγούμενης περιόδου, δικαιώνουν το επιχειρησιακό σχέδιο και τη στρατηγική ανάπτυξης που με συνέπεια ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Στρατηγική που έχει καταστήσει την Alumil έναν από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, με μεγάλη διεθνή δραστηριοποίηση και ο οποίος επιδεικνύει όλα εκείνα τα ζωτικά στοιχεία που έχει ανάγκη η Ελληνική Οικονομία: καινοτομία, εξωστρέφεια, βιωσιμότητα.

    Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, επενδύοντας διαρκώς σε νέα και καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, υπερκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει».

    Ανάπτυξη με όχημα την εξωστρέφεια και την καινοτομία

    Η Alumil είναι ένας πολυεθνικός όμιλος με 2.700 εργαζομένους και 32 θυγατρικές, παρουσία σε πάνω από 60 χώρες, ενώ άνω του 80% των πωλήσεών του κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού.

    Τα 12 εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη διαθέτουν τις πλέον εξελιγμένες γραμμές παραγωγής ικανές να υποστηρίξουν ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες κτιριακές ανάγκες και ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Για αυτό άλλωστε τα προϊόντα της επιλέγονται από τα μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες και αρχιτεκτονικά γραφεία του εξωτερικού.

    Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της Alumil στηρίζεται στην ικανότητά της να επινοεί διαρκώς νέες τεχνικές λύσεις και να σχεδιάζει καινοτόμα συστήματα αλουμινίου που διακρίνονται για τον ξεχωριστό σχεδιασμό, τις κορυφαίες επιδόσεις και την εξαιρετική ενεργειακή τους απόδοση, τα οποία δοκιμάζονται και πιστοποιούνται από τα κορυφαία διεθνώς ινστιτούτα και εργαστήρια πιστοποίησης (ift Rosenheim, Istituto Giordano, CSTB, ATG, EXOVA κλπ.).

    Για τον σκοπό αυτό ο Όμιλος έχει αναπτύξει ένα υπερσύγχρονο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (εκτυπωτές 3D, μηχανήματα CNC κ.α.) που της επιτρέπει να βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων.

    Το μεγάλο στοίχημα ωστόσο για την Alumil, όπως τονίζει ο κ. Μυλωνάς, είναι η αποτελεσματική διασύνδεση και οργάνωση των ραγδαία αναπτυσσόμενων παγκόσμιων δραστηριοτήτων του Ομίλου, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικά και τεχνολογικό περιβάλλον. Για να το κερδίσει, η εταιρεία έχει δρομολογήσει ήδη ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο με επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, τα big data, τη ρομποτική και την αυτοματοποίηση, το οποίο, μάλιστα, φιλοδοξεί να εντάξει στις προβλέψεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Επένδυση στη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία

    Ως ηγέτιδα στον κλάδο του αλουμινίου στη χώρα μας, η Alumil επενδύει συστηματικά στην κυκλική οικονομία και τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του Εθνικού Σχεδίου, Ελλάδα 2.0 που θέτουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας.

    Πρωτοπόρος, εδώ και δύο δεκαετίες, στην ανακύκλωση αλουμινίου, η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο χυτήριο που από το 2014 τροφοδοτείται ενεργειακά από μονάδα φωτοβολταϊκών πάνελ, με τη βοήθεια της οποίας μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περισσότερο από 840 τόνους. Επιπλέον, τα δύο προηγούμενα χρόνια επένδυσε πάνω από 4,6 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας νέας υπερσύγχρονης μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, μέσω της οποίας παράγει προϊόντα από ανακυκλωμένο «πράσινο» αλουμίνιο.

    Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες, η Alumil έγινε η πρώτη εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίων στην Ελλάδα που λαμβάνει  τη  διεθνή πιστοποίηση Cradle to Cradle Certified® Silver, η οποία αποτελεί το παγκόσμιο πρότυπο για ασφαλή και βιώσιμα προϊόντα που παράγονται με σεβασμό προς το περιβάλλον. Παράλληλα, βρίσκεται σταθερά στη λίστα του Quality Net Foundation με τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της βιωσιμότητας στη χώρα μας, αλλά και στον Δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών που αξιολογεί την απόδοση των επιχειρήσεων σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικού αποτυπώματος και εταιρικής διακυβέρνησης.

    Στην έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο 2022» με περισσότερα από 50 προϊόντα

    Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα καινοτόμα προϊόντα και συστήματα της Alumil στην έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο 2022», που διεξάγεται στις 14-16 Οκτωβρίου 2022, στο κέντρο Μetropolitan Expo.

    Το 780 τ.μ. περίπτερο της εταιρείας θα φιλοξενήσει περισσότερα από 50 καινοτόμα εκθέματα της Alumil, όπως συρόμενα συστήματα, λύσεις διαχωριστικών για εσωτερικούς χώρους, συστήματα βιομηχανικού στιλ, αλλά και προϊόντα εξωτερικού χώρου.

    Θα υπάρχει ακόμη ξεχωριστός τομέας, αφιερωμένος στις νέες μοναδικές ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία, όπως η διαδικτυακή βιβλιοθήκη για τους συνεργάτες της, ALUMIL Connect, το νέο εργαλείο προσμετρήσεων ALUMIL Build, το σύγχρονο B2B e-shop My ALUMIL, καθώς και το My Windows, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα για παροχή προσφοράς σε ιδιώτες από κατασκευαστές κουφωμάτων που συνεργάζονται με της Alumil.

    Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για την “Architectural Aluminium Academy”, το Κέντρο Καινοτομίας για τον κλάδο του Αλουμινίου που λειτουργεί η Alumil και τις υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης, τεχνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής που προσφέρει.

    Διαβάστε επίσης:

    FF Group: Σε Καλλιθέα και Περιστέρι τα πρώτα νέα καταστήματα Jack & Jones

    Στρατηγική συνεργασία Intrakat-Ellington Solutions: Κοινή ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ακινήτων στην ελληνική αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ