• Business

    Alumil Μυλωνάς: Τα δύο σενάρια για την επόμενη μέρα

    Το showroom της Alumil στη Θεσσαλονίκη.


    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης του ενδιαφέροντος τεσσάρων μεγάλων Ομίλων που επιδιώκουν να συμμετάσχουν στη μετοχική σύνθεση της Αλουμύλ (Alumil), με παράλληλη σημαντική απομείωση του χρέους της εταιρείας προς έξι τράπεζες (Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Εθνική, Αττικής και Παρευξείνια).

    Οι δανειακές υποχρεώσεις της Αλουμύλ στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ανήλθαν σε 161,4 εκατ. ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές διεκδικούν γενναία παρέμβαση προκειμένου ο λόγος χρέους προς EBITDA να μειωθεί δραστικά από τα επίπεδα 10-11 που βρίσκεται σήμερα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η συμβουλευτική εταιρεία KBR έχει προκρίνει τέσσερις μη δεσμευτικές προτάσεις από σημαντικά επενδυτικά funds. Πρόκειται για την Oaktree Capital, μία κοινοπραξία με επικεφαλής την Atlas Capital Services, την Avenue Capital και την M&G Investments.

    Η είδηση ωστόσο δε βρίσκεται στο ενδιαφέρον των τεσσάρων σχημάτων που προκρίθηκαν, αφού είναι εδώ και αρκετούς μήνες γνωστό ότι η διαδικασία εύρεσης επενδυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό που φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα είναι η πορεία της ίδιας της εταιρείας η οποία έχει οδηγήσει τους πιστωτές της να εξετάζουν εκ νέου το σενάριο ρύθμισης των χρεών της και συνέχισης της λειτουργίας της, με βάση το πλάνο της σημερινής διοίκησής της, το οποίο και έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

    Οχι στο κούρεμα δανείων για την Alumil 

    Με βάση μία τέτοια επιλογή, τα πιστωτικά ιδρύματα δε θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε κούρεμα δανείων σε μία περίοδο που η δραστηριότητα της εταιρείας ανακάμπτει. Ξεκάθαρη εικόνα για τα σχετικά μεγέθη αναμένεται να διαμορφωθεί τον επόμενο μήνα τόσο σε στη ΓΣ όσο και μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

    Τα δύο σενάρια της επόμενης μέρας για την Αλουμύλ συνεχίζουν να βρίσκονται στο τραπέζι.

    Με το δεύτερο ωστόσο να ανακτά σημαντικές πιθανότητες.



    ΣΧΟΛΙΑ