• Business

    Alumil: Οι servicers δυσχεραίνουν την αλματώδη ανάπτυξη που θα είχε η εταιρεία

    • NewsRoom
    Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil

    Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil


    Διευκρινίσεις ως προς την οικονομική κατάσταση της εταιρείας δίνει η Alumil, με σχετική ανακοίνωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    Όπως τονίζει δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στις δανειακές υποχρεώσεις της, δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο, ενώ αναμένει ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο.

    Ωστόσο στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρει ότι η εμπλοκή των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων δανείων (“servicers”) στον τραπεζικό δανεισμό της ΑΛΟΥΜΥΛ «δυσχεραίνει την αλματώδη ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί αν διέθετε πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς μέχρι σήμερα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ίδιους πόρους».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

    «Με αφορμή πρόσφατα σχόλια του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Γ. Μυλωνά, η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ διευκρινίζει τα κάτωθι, προς αποκατάσταση της αυξανόμενης παραφιλολογίας.

    Η ΑΛΟΥΜΥΛ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανειακών και των λοιπών υποχρεώσεων της.

    Επιπλέον, αναφέρουμε ότι η ΑΛΟΥΜΥΛ πάντοτε ήταν και είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη, ενώ δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή είτε προς το Δημόσιο είτε προς τρίτους.

    Τα αποτελέσματα, που πρόσφατα δημοσιεύθηκαν, αναδεικνύουν μια υγιή και αναπτυσσόμενη εταιρία, ενώ τα οικονομικά μεγέθη της ΑΛΟΥΜΥΛ αναμένεται να αυξηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

    Τέλος, υπογραμμίζουμε ότι η εμπλοκή των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων δανείων (“servicers”) στον τραπεζικό δανεισμό της ΑΛΟΥΜΥΛ, ουδέν πρόβλημα δημιουργεί στην βιωσιμότητα, την ήπια ανάπτυξη και την βελτίωση των μεγεθών αυτής, όπως άλλωστε συντελείται τα τελευταία έτη, καθόσον οι αποπληρωμές των δανειακών συμβάσεων εξυπηρετούνται άψογα. Δυστυχώς, όμως, δυσχεραίνει την αλματώδη ανάπτυξη της ΑΛΟΥΜΥΛ, η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί αν διέθετε πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς μέχρι σήμερα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ίδιους πόρους».

    Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Μυλωνάς, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Alumil, είχε δηλώσει πρόσφατα αποκλειστικά στο mononews και στη Μαρίνα Πρωτονοταρίου ότι οι «Οι servicers δεν με αφήνουν να χρησιμοποιήσω κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο, ούτε να εντάξω επενδύσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης για να με κάνουν να βρω αγοραστή των δανείων μου που κατέχουν, στο 100% της αξίας τους».

    Διαβάστε επίσης:

    doValue: Ποτέ δεν μας έφερε επενδυτή η Alumil – Τι κρύβει το sell off στη μετοχή

    Γιώργος Μυλωνάς (Alumil): Είμαι σε ομηρία από τους servicers- Πνίγουν τις υγιείς επιχειρήσεις

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μέχρι 151,2 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ της Optima Bank – Mότορ-Όιλ και Γιάννης Βαρδινογιάννης θα καλύψουν το 24%



    ΣΧΟΛΙΑ