• Business

    Alpha Αστικά Ακίνητα: Διανομή μικτού μερίσματος €0,26/μετοχή

    ο CEO της Alpha Αστικά Ακίνητα, Γιάννης Γκάνος

    Ο CEO της Alpha Αστικά Ακίνητα, Γιάννης Γκάνος


    Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Alpha Αστικά Ακίνητα ενέκρινε στις 14.07.2023 τη διάθεση κερδών χρήσης 2022 σύμφωνα με την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου και τη διανομή μερίσματος κατά το συνολικό ποσό των 3.640.000 ευρώ, ήτοι, μικτό μέρισμα €0,26 ανά μετοχή, το οποίο σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (άρθρο 64 του ν.4172/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις).

    Κατόπιν αυτού, – σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση – η διανομή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

    – Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος του μερίσματος (ως ημερομηνία, δηλαδή, από την οποία οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης του μερίσματος) ορίζεται η Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

    – Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος (ως ημερομηνία, δηλαδή, κατά την οποία δικαιούχοι του μερίσματος είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Εταιρείας “Σ.Α.Τ”) (record date) ορίζεται η Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023.

    – Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος (κατά την οποία θα ξεκινήσει η διανομή του μερίσματος) ορίζεται η Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, η δε καταβολή θα γίνει από την πληρώτρια τράπεζα “ALPHA BANK Α.Ε”, ως ακολούθως:

    Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.

    Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.T., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της “ALPHA BANK”.

    Η είσπραξη του μερίσματος, είναι δυνατή για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ενώ μετά την παρέλευση της πενταετίας τα σχετικά ποσά παραγράφονται και περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

    Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τέλος να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης.

    Διαβάστε επίσης

    Σδούκου: Η συνεισφορά των ΑΕΙ στην ενεργειακή μετάβαση μπορεί και πρέπει να επεκταθεί

    Fieratex: Μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2022

    Eurolife FFH: Αξία έχει η επιχειρηματική υπευθυνότητα να είναι στο DNA σου



    ΣΧΟΛΙΑ