• Business

    «Άλμα» για τη μετοχή της Tesla μετά τον διακανονισμό του Μασκ

    • NewsRoom

    Elon Musk, Επικεφαλής Tesla


    «Άλμα» παρουσιάζει η μετοχή της Τesla στο pre-market trading μετά τον διακανονισμό ανάμεσα στον Έλον Μασκ και τις ρυθμιστικές αρχές. Μετά τη συμφωνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC), ο Μασκ και η εταιρεία του θα πληρώσουν το πρόστιμο 20 εκατ δολαρίων, ενώ ο ιδρυτής της Tesla θα αφήσει την καρέκλα του προέδρου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

    Στη μήνυση που είχε κατατεθεί από τη SEC γινόταν λόγος για απομάκρυνση του και από τη θέση του προέδρου και από τη θέση του CEO.

    Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 16%, φτάνοντας στα 306,50 δολάρια το πρωινό της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Την Πέμπτη, η μετοχή είχε κλείσει στα 307,52 δολάρια πριν η Επιτροπή ανακοινώσει τη δράση της για τα tweets του Μασκ και τις κατηγορίες εναντίον του για «ψευδή ή παραπλανητικά μηνύματα». Το καλοκαίρι, ο πρόεδρος της εταιρείας ανακοίνωνε μέσω Twitter ότι είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για την έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολάρια ανά μετοχή,

    Ακόμη και μετά την πτώση της μετοχής από το peak της περασμένης χρονιάς, η Tesla αποτιμάται σε 45,2 δισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Έλον Μασκ παραιτείται από πρόεδρος της Tesla

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε «αποσύνθεση» η Tesla: Ακόμη ένα ανώτερο στέλεχος αφήνει την εταιρία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προσοχή, Tesla, οι Γερμανοί έρχονται! Με ένα νέο ηλεκτρικό SUV (video)



    ΣΧΟΛΙΑ