• Business

    «Αλλαγή σκυτάλης» στην ηγεσία της Coca Cola 3E – Ποιος διαδέχεται τον Γιάννη Παπαχρήστου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Γιάννης Παπαχρήστου


    Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την αλλαγή στη διοικητική κορυφή της Coca Cola 3E.

    Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον πολυεθνικό όμιλο, ο Γιάννης Παπαχρήστου αποχωρεί από την θέση του Γενικού Διευθυντή την 1η Σεπτεμβρίου, για να συνεχίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία εκτός Coca‑Cola. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς που δεν έχουν διασταυρωθεί, ο κ. Παπαχρήστου αναμένεται να αναλάβει ηγετικό πόστο στην Chipita, κορυφαία ελληνική βιομηχανία τροφίμων, με ισχυρό αποτύπωμα σε πολλές αγορές του κόσμου.

    Υπό την καθοδήγηση του έμπειρου μάνατζερ, -όπως αναφέρεται και σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα- η Coca Cola 3E κατέγραψε σημαντική αύξηση πωλήσεων, κερδοφορίας και μεριδίων αγοράς ενώ «χάρη σε μια σειρά από επενδύσεις και πρωτοβουλίες, ενισχύθηκε το χαρτοφυλάκιο και το 24/7 Leading Beverage Partner όραμα της εταιρείας ενώ ισχυροποιήθηκε σημαντικά το κοινωνικό-οικονομικό της αποτύπωμα».

    Ο Γιάννης Παπαχρήστου, με σπουδές χημικού μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και MBA στο High School of Economics της Γενεύης, αφού θήτευσε σε μεγάλες πολυεθνικές όπως η Johnson & Johnson και η L’ Oréal, εντάχθηκε στο δυναμικό της Coca-Cola Hellenic Bottling Company στη Ρωσία τον Ιανουάριο του 2014. Τον Ιούλιο του 2016 επέστρεψε στη χώρα μας για να αναλάβει τα ηνία της Coca-Cola 3Ε.

    «Άρωμα γυναίκας»

    Τον Γιάννη Παπαχρήστου διαδέχεται στη Γενική Διεύθυνση Ελλάδας & Κύπρου η κα. Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς, προερχόμενη από την Coca‑Cola HBC Τσεχίας και Σλοβακίας όπου ήταν Γενική Διευθύντρια. Η κα. Αναργύρου Νίκολιτς εντάχθηκε στην Coca‑Cola HBC το 2010, ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε Σερβία & Μαυροβούνιο και το 2013 προήχθη σε Εμπορική Διευθύντρια.

    Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς

    Το 2015 ανέλαβε το ρόλο της Γενικής Διευθύντριας για Κροατία, Σλοβενία και Βοσνία & Ερζεγοβίνη και στη συνέχεια τη Γενική Διεύθυνση για Τσεχία και Σλοβακία το 2017. Η ισχυρή της εστίαση στην επίτευξη αποτελεσμάτων και στη δημιουργία δυνατών ομάδων θα συμβάλλει σημαντικά στην επόμενη μέρα της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ