• Business

    Αλλαγές στο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής: Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ο ρόλος του Απ. Ταμβακάκη

    • NewsRoom
    Ταμβακάκης

    Aπόστολος Ταμβακάκης. Τραπεζίτης. CEO EOS CAPITAL


    Νέα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, με την τοποθέτηση τριών νέων στελεχών που αναμένεται να εγκριθούν στη συνεδρίαση της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους Απόστολο Ταμβακάκη και Πέτρο Λυριντζή  οι οποίο θα αντικαταστήσουν την απελθούσα Νέλλη Τζάκου και τον Τηλέμαχο Παλαιολόγο που σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες αποχωρούν. Ο Απόστολος Ταμβακάκης βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε συζητήσεις με την Εθνική Ασφαλιστική και μένει να οριστικοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες όμως δεν πρόκειται να αλλάξουν «το ρου της ιστορίας».

    Οι φήμες κάνουν επίσης λόγο για μετακίνηση του Χάρη Μάκκα, στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και για πιθανότητα αύξησης των μελών του ΔΣ.

    Ο Απόστολος Ταμβακάκης δεν είναι μόνο γνωστός τραπεζίτης αλλά τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο των επενδύσεων συστήνοντας την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών EOS Capital της οποίας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Η EOS Capital έχει λάβει την έγκριση του Equi Fund για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων  επιχειρήσεων.  Οι επενδύσεις αφορούν κατά 50% το χώρο των τροφίμων και το υπόλοιπο σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Στο επίκεντρο είναι εταιρείες που έχουν EBITDA άνω των 3 εκατ. ευρώ και προοπτικές ανάπτυξης. Ωστόσο μέσω αυτών θα μπορούσαν να γίνουν επενδύσεις και σε άλλες εταιρείες.

    Ο Πέτρος Λυριντζής έχει εργαστεί πάνω από 26 χρόνια σε τράπεζες στο χώρο των πιστοδοτήσεων και του ειδικού χειρισμού, ενώ έχει εμπειρία και στο χώρο της υγείας καθώς υπήρξε επικεφαλής Αναδιάρθρωσης (Chief Restructuring Officer) (Λειτουργικής και Χρηματοοικονομικής) στην Euromedica, αλλά και αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, με αντικείμενο όλο τον λειτουργικό και χρηματοοικονομικό σχεδιασμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα επόμενα βήματα του CEO της ΕΤΕ Παύλου Μυλωνά για την Εθνική Ασφαλιστική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Gongbao σε ΕΤΕ για την Εθνική Ασφαλιστική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα: Οριστικό όχι στην Gongbao Group για την Εθνική Ασφαλιστική



    ΣΧΟΛΙΑ