• Business

    Αλλαγές… κορυφής στη Marks & Spencer. Τι σημαίνουν για το προσωπικό

    steve rowe

    Steve Rowe, διευθύνων σύμβουλος Marks & Spencer


    Ο βρετανικός Όμιλος Marks & Spencer (M&S), που διαθέτει σημαντική παρουσία και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει περικοπές 500 θέσεων εργασίας στα κεντρικά του στο Λονδίνο από την επόμενη εβδομάδα, στα πλαίσια των προσπαθειών του νέου διευθύνοντος συμβούλου να δώσει τέλος στην κατάρρευση των πωλήσεων, γεγονός που έχει εγείρει αμφιβολίες για τη στρατηγική που ακολουθεί η διοίκηση της εταιρείας.

    Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, οι περικοπές στις θέσεις εργασίας, που θα γίνουν με κάθε νόμιμη διαδικασία, θα ανακοινωθούν την επόμενη Πέμπτη. Η ανακοίνωση αυτή της η M&S – που δραστηριοποιείται στη χώρα μας με αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης – αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω τριγμούς στις σχέσεις της ηγεσίας με το προσωπικό, οι οποίες είναι ήδη διαταραγμένες μετά από τις συνεχείς διενέξεις αναφορικά με τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

    Παρόλα αυτά, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις και κατέληξε στη λύση της παροχής πολυετών εγγυήσεων πληρωμών, που θα καταστήσουν τους εργαζόμενους “ανάμεσα στους υψηλότερα αμειβόμενους του κλάδου του εμπορίου στη Μεγάλη Βρετανία αποτελώντας ένα από τα καλύτερα πακέτα παροχών”.

    marks and spencer

    Η Sacha Berendji, επικεφαλής του δικτύου λιανικής της Marks & Spencer, δήλωσε ότι “Αφουγκραστήκαμε τις απαιτήσεις των εργαζομένων μας και με χαρά ανακοινώνουμε ότι φτάσαμε σε ένα σημείο που ενισχύουμε τη στήριξη προς τους συνεργάτες μας και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε και τις απαραίτητες αλλαγές στην λειτουργία της επιχείρησης. Οι αλλαγές αυτές θα ανταμείψουν τους ανθρώπους μας με δίκαιο τρόπο, θα απλοποιήσει και θα εκσυγχρονίσει την εταιρεία, ενώ θα μας βοηθήσουν να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε τα καλύτερα ταλέντα, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους πελάτες μας”.

    Η είδηση των περικοπών των θέσεων εργασίας έρχονται αφού ο Steve Rowe, ο οποίος αντικατέστησε τον Marc Bolland στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της M&S νωρίτερα μέσα στο έτος, δέχτηκε πιέσεις να αποδείξει στους μετόχους πώς θα καταφέρει να μεταμορφώσει τον όμιλο και να τον επαναφέρει στην κερδοφορία.

    Οι αναλυτές περιμένουν να τον δουν να βελτιώνει το μερίδιο της Marks & Spencer στην αγορά της ένδυσης, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και τις θυγατρικές της σε όλο τον κόσμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-ipegrafi-tis-pistotries-trapezes-schedio-diasosis/71441



    ΣΧΟΛΙΑ