• Business

    Alert από μεγιστάνα ακινήτων: “Αυτή είναι η μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία!!”

    • NewsRoom


    Για τη μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία του Real Estate προειδοποιεί ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων Dalian Wanda Group.

    Η “φούσκα” αυτή δεν είναι άλλη από την υπερεκτιμημένη κινεζική αγορά ακινήτων καθώς, όπως εκτιμούν αναλυτές, το τσουνάμι που θα προκληθεί όταν σκάσει, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες σε παγκόσμια κλίμακα.

    Η Κίνα έχει μια σχέση αγάπης-μίσους με την αγορά ακινήτων. Πρόσφατα προσπάθησε να “κρυώσει” την υπερθερμασμένη αγορά στις μεγάλες πόλεις με περιορισμούς στις πωλήσεις κατοικιών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τιμωρήσει μεσίτες που προωθούσαν την αγορά.

    Παρ’ όλα αυτά, οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν έχουν επιβραδύνει σημαντικά την αγορά, με τις πωλήσεις να παρουσιάζουν αύξηση κατά 31,8% τον Αύγουστο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Ο δισεκατομμυριούχος Wang Jianlin
    Ο δισεκατομμυριούχος Wang Jianlin

    Ο Wang σημειώνει πως δεν βλέπει μια “καλή λύση” για το μεγάλο πρόβλημα σ’αυτή τη “μάχη της φούσκας”, που είναι η διαφορά στις τιμές των σπιτιών ανάμεσα σε μεγάλες και μικρότερες πόλεις. Νωρίτερα φέτος, ο Wang είχε δηλώσει ότι θα χρειάζονταν 4-5 χρόνια για να “φύγουν” τα προς πώληση σπίτια στις μικρές πόλεις.

    “Το πρόβλημα είναι ότι η οικονομία δεν έχει πιάσει πάτο”, λέει ο Wang. “Εάν αφαιρέσουμε πολύ γρήγορα τις πιέσεις, η οικονομία μπορεί να υποφέρει περισσότερο. Έτσι πρέπει να περιμένουμε μέχρι η οικονομία να επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης, όταν δηλαδή μειώσουμε σταδιακά μόχλευση και χρέη.”

    china
    Πωλήτρια μιλά με πελάτη πίσω από μοντέλο συγκροτήματος κατοικιών σε έκθεση ακινήτων στο Wuxi, στην επαρχία Jiangsu το 2013.

    Ο Wang ήταν ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Κίνα στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, με καθαρά κέρδη 32,1 δισ. δολάρια, ακολουθώντας τον Jack Ma, που ήταν στην πρώτη θέση με 36,6 δισ. δολάρια.

    Σταδιακά μετατοπίζει το ενδιαφέρον του από τις επιχειρήσεις ακινήτων και προσανατολίζεται στην κατάκτηση της βιομηχανίας του θεάματος, στην ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τον τουρισμό. Ο Wang απέκτησε την αλυσίδα κινηματογράφων AMC το 2012, εξαγόρασε την Legendary Entertainment νωρίτερα φέτος και τώρα είναι σε συζητήσεις για να αγοράσει την Dick Clack Productions, εταιρεία παραγωγής στις  Χρυσές Σφαίρες.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/tromaktiki-profitia-apo-gnosto-ependiti-4-fores-chiroteri-krisi-stin-kina-apo-tin-krisi-ton-subprimes/23322



    ΣΧΟΛΙΑ