• Business

    ΑΚΤΩΡ-Damco και Gaslog-ΤΕΡΝΑ διεκδικούν τις υποδομές LNG στην Κύπρο

    • NewsRoom


    Δύο από τις τρεις κοινοπραξίες που υπέβαλαν προτάσεις στο διαγωνισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) της Κύπρου, για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο έχουν ελληνικό χρώμα καθώς συμμετέχουν στην πρώτη η ΑΚΤΩΡ και στη δεύτερη η Damco (όμιλος Κοπελούζου), μαζί με την Gaslog (Π. Λιβανός) και ΤΕΡΝΑ.

    Συγκεκριμένα με την σχετική ανακοίνωση της ΔΕΦΑ οι τρεις διεθνείς κοινοπραξίες που συμμετείχαν στο πρώτο βήμα της διαγωνιστικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε σήμερα είναι:

    1.    Joint Venture China Petroleum Pipeline Engineering CO, Ltd – CPP, AKTOR S.A., METRON S.A.
    2.    Consortium Samsung C&T, Posco E&C, Mitsui O.S.K. Lines, Osaka Gas
    3.    European Consortium (DAMCO Energy S.A., ENAGAS Services Solution S.L.U., GasLog LNG Services Ltd., SNAM Spa, TERNA S.A.)

    Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΦΑ οι κοινοπραξίες καλύπτουν ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα, αναδεικνύοντας τη σημασία του διαγωνισμού σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και τη βιωσιμότητα του έργου.

    “Το εξαιρετικά επιτυχημένο αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την υλοποίηση των υποδομών για έλευση ΦΑ στην Κύπρο καθώς και το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το μεγάλο αυτό ενεργειακό έργο της Κύπρου από πολύ σημαντικούς παράγοντες της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας αγοράς φυσικού αερίου, συνιστά το πρώτο αναπτυξιακό σκαλοπάτι για την υλοποίηση ενός μακρόπνοου έργου που συνδέεται άμεσα με την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας και τον ενεργειακό πλουραλισμό στην Κύπρο”, δήλωσε ο Δρ. Συμεών Κασσιανίδης, πρόεδρος της ΔΕΦΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ