• Business

    Ακρίβεια: Ανακοινώνονται νέα μέτρα για την αντιμετώπισή της

    • NewsRoom
    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για μέτρα κατά της ακρίβειας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά την σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα δοθεί συνέντευξη από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

    Στο επίκεντρο των νέων μέτρων αναμένεται να βρεθούν προϊόντα στα οποία έχουν διαπιστωθεί υπερβάλλουσες τιμές και σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, όπως το βρεφικό γάλα, οι πάνες, τα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά και τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

    Η προσοχή όμως στρέφεται στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο θεσμικό επίπεδο, ώστε να αυξηθεί η διαφάνεια στην αγορά και να διορθωθούν διάφορες χρόνιες στρεβλώσεις που αν δεν προωθούν, τουλάχιστον διευκολύνουν την κερδοσκοπία.

    Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Τόνισε πως η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι αύριο θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών, και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι

    Ανεξαρτήτως των θεσμικών παρεμβάσεων, οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους αλλά τις εκπτώσεις συνεχίζονται. Αυτή την περίοδο στο επίκεντρο βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι εταιρείες προμήθειας βρεφικού γάλακτος.

    «Η ΔΙΜΕΑ συνεχίζει τους ελέγχους στην αγορά για τις παραπλανητικές εκπτώσεις. Βεβαίως, η αγορά δείχνει να έχει συμμορφωθεί και προσαρμοστεί στο ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά όποιος δεν τηρεί τον νόμο, θα του επιβληθεί πρόστιμο», ανέφερε προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψη του στην Ερμού που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις χειμερινές εκπτώσεις.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διορθώνουμε τις στρεβλές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε», τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Ο γρίφος του διαγωνισμού Pisa και το στοίχημα για τα σχολεία

    Μισθός και επίδομα ανεργίας για 140.000 ανέργους- Ευνοείται η σύναψη συμβάσεων κατά παραγγελία

    Πάνω από 2.000 καταγγελίες πολιτών στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – Βήμα βήμα η διαδικασία για ανώνυμες ή επώνυμες αναφορές



    ΣΧΟΛΙΑ