ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η βιομηχανία επεξεργασίας τεχνητής ξυλείας AKRITAS ολοκλήρωσε με επιτυχία την αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που ολοκληρώθηκε σε 2 φάσεις, κατά €20,4 εκατ., σύμφωνα με το από 21.09.2018 υπογεγραμμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση:
-Αυξήθηκαν κατά €20,4 εκατ. τα Ίδια Κεφάλαια της εταιρίας σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στις σχετικές ΑΜΚ που πραγματοποιήθηκαν. Σημειώνεται ότι οι νέες μετοχές που εκδόθηκαν είναι Προνομιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου και μη διαπραγματεύσιμες στο ΧΑΑ.
-Μειώθηκε κατά αντίστοιχο ποσό ο δανεισμός της εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα το υπολειπόμενο ποσό ύψους €36,9 εκατ. αναδιαρθρώθηκε σε ορίζοντα δεκαετίας κατά μέσο όρο
-Περιορίζεται σημαντικά το χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρίας κατά περίπου 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά στην κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρίας με την εξυγίανση του Ισολογισμού της και την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού, καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη