• Business

    Airbnb: Φιλοξενία σε 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες

    • Bloomberg
    Ουκρανοί πρόσφυγες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους

    Ουκρανοί πρόσφυγες εγκαταλείπου την πατρίδα τους


    Η Airbnb προσφέρει δωρεάν βραχυπρόθεσμη στέγαση σε έως και 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω της ρωσικής εισβολής και θα συνεργαστεί με γειτονικά ευρωπαϊκά κράτη για να παρέχει μακροχρόνια διαμονή.

    Κορυφαία στελέχη της εταιρείας που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου Brian Chesky, έγραψαν στις κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας ότι προσφέρουν στήριξη για τη στέγαση προσφύγων, σύμφωνα με δήλωση της Airbnb.

    Η φιλοξενία θα χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία, τους δωρητές και τους οικοδεσπότες που εντάσσονται στην πλατφόρμα. Την ώρα που η κρίση κορυφώνεται, περισσότεροι από 300.000 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι ο αριθμός μπορεί να ανέλθει σε εκατομμύρια.

    Η Airbnb πέρυσι βοήθησε στην επανεγκατάσταση προσφύγων μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, παρέχοντας στέγαση σε περισσότερους από 21.000 ανθρώπους. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές.

    Η Ουκρανία έχει περισσότερες από 17.000 βραχυχρόνιες ενοικιάσεις, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την εταιρεία έρευνας αγοράς AirDNA.

    Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, οι οικοδεσπότες στη Μαριούπολη, δήλωναν στο Bloomberg News ότι οι εργασίες τους πραγματοποιούνταν κανονικά και οι επισκέπτες εξακολουθούσαν να κάνουν κρατήσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αναταραχές από τη ρωσο-ουκρανική κρίση – Πώς ετοιμάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ