ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αιγυπτιακή εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Talaat Moustafa Group παρουσίασε σχέδιο για την κατασκευή μιας νέας πόλης αξίας 1,4 τρισεκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (περίπου 27 δισ. δολάρια) στα περίχωρα του Καΐρου.
Η πόλη, που θα εκτείνεται σε πάνω από 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, θα περιλαμβάνει 165 πύργους κατοικιών, επιχειρήσεων και εμπορικών χρήσεων, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Hisham Talaat Moustafa. Το έργο ονομάζεται «The Spine» και εντάσσεται στη στρατηγική της Αιγύπτου για μεγάλες αστικές αναπτύξεις, που έχουν προσελκύσει δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων, κυρίως από χώρες του Κόλπου.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το έργο θα δημιουργήσει πάνω από 155.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμάται ότι θα προσελκύει δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.
Σε προωθητικό βίντεο παρουσιάζονται εικόνες που θυμίζουν σύγχρονες μεγαλουπόλεις του Κόλπου, με εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, τεχνητές λίμνες με «χορευτικά» σιντριβάνια και δενδροφυτεμένους δρόμους φιλικούς προς τους πεζούς.
Ο επικεφαλής της εταιρείας χαρακτήρισε το έργο ως «τη ραχοκοκαλιά μιας σύγχρονης οικονομίας που δημιουργείται τώρα», κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.
Η Talaat Moustafa Group έχει αναλάβει και στο παρελθόν μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων και την ανάπτυξη της περιοχής Ras El-Hekma στη Μεσόγειο, η οποία αποτελεί μέρος επενδυτικού πακέτου πολλών δισεκατομμυρίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τα τελευταία χρόνια η Αίγυπτος έχει προχωρήσει σε σειρά μεγάλων υποδομών και αστικών έργων, όπως η κατασκευή νέας διοικητικής πρωτεύουσας ανατολικά του ιστορικού Καΐρου.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: «Μπλόκο» στη γαλλική έρευνα για τo X του Μασκ
Ιράν: Προτεραιότητα στα πλοία που πληρώνουν τα «διόδια» στα Στενά του Ορμούζ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Nέα απάτη: Απόπειρες phishing μέσω social media – Προσποιούνται τον Δήμαρχο Πάτρας
- Τιτανικός: Σε δημοπρασία το σωσίβιο επιζήσασας 114 χρόνια μετά το ναυάγιο
- Φρουροί της Επανάστασης: Το Ορμούζ κλείνει τελείως από απόψε το βράδυ – Οι ΗΠΑ παραβίασαν την εκεχειρία – «Δεν μπορούν να μας εκβιάσουν», λέει ο Τραμπ
- Λευκός Οίκος: Έκτακτη σύσκεψη Τραμπ για Ορμούζ και Ιράν, λέει το Axios
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.