• Business

    Οι αγορές ετοιμάζονται για ράλι μετά το Brexit;


    Οι μετοχές ανεβαίνουν. Για την ακρίβεια, λίγες μόνο μέρες μετά το σοκ του Brexit, ο δείκτης Dow Jones σκαρφάλωσε 200 ποσοστιαίες μονάδες και οι μετοχές ανά τον κόσμο εκτοξεύτηκαν την Τρίτη. Αυτά είναι ενθαρρυντικά νέα, δεδομένου και του μαζικού sell-off που προηγήθηκε στις δύο τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης (Παρασκευή 24/6 και Δευτέρα 27/6), όπου καταγράφηκαν πτώσεις 600 και 250 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα στον δείκτη.

    Σύμφωνα με τη Nautilus Investment Research, αυτή η πτώση μπορεί να προετοιμάσει τις αγορές για ένα ράλι εκτόξευσης.

    “Στα ιστορικά επακόλουθα, γενικά μιλώντας, καταγράφονται bullish ενδείξεις βραχυπρόθεσμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι η μεταβλητότητα”, είπε σε ένα note ο Tom Leveroni της Nautilus.

    “Για να το προσδιορίσουμε χρονικά κάπως, οι δυο περίοδοι που καταγράφηκαν απώλειες μεγαλύτερες του 9% στις μετοχές παγκοσμίως (MSCI World ex-US, MXWOU) ήταν το κραχ του 1987 και η οικονομική κρίση που ξέσπασε τον Οκτώβριο του 2008. Σημειώστε ότι ο δείκτης SPX έκανε ράλι την επόμενη μέρα των δύο αυτών πτώσεων, σε ποσοστό 10%”, συνέχισε ο Leveroni στο note.

    Είναι μόνο δύο παραδείγματα και όντως η ιστορία να μην είναι και ο καλύτερος οδηγός για τα μελλοντικά αποτελέσματα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, τα ιστορικά στοιχεία είναι τα μόνα που υπάρχουν. Δεδομένου αυτού, οι μετοχές εκτός ΗΠΑ μπορεί να καταγράψουν σημαντικά κέρδη. Στις ΗΠΑ, παραδοσιακά η ένδειξη είναι ανοδική.

    Σύμφωνα με τον Leveroni, υπήρξαν 29 στιγμές στην ιστορία που ο δείκτης S&P 500 έπεσε περισσότερο από 5% σε διάστημα 2 ημερών από το 1996. Στις 19 από αυτές τις περιπτώσεις, οι μετοχές έκλεισαν την επόμενη μέρα υψηλότερα και σε 21 από αυτές οι μετοχές έκλεισαν τον μήνα υψηλότερα μετά από μια τέτοια πτώση.

    Μπορεί, λοιπόν, τώρα να μοιάζει καταστροφικό το σκηνικό, όμως η ιστορία δείχνει πως το πράγμα θα καλυτερεύσει.

    Screen Shot 2016 06 28 at 10.31.35 AM

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/etsi-mpori-na-apofefchthi-brexit/56800

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/irthe-telos-tou-krach-pou-prokalese-brexit-sti-sterlina/56746



    ΣΧΟΛΙΑ