• Business

    Agathe Monpays: Η 28χρονη νέα επικεφαλής της Leroy Merlin και το επενδυτικό πλάνο στην Ελλάδα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Άννα Διανά
    Agathe Monpays, επικεφαλής της Leroy Merlin

    Agathe Monpays, επικεφαλής της Leroy Merlin


    Αλλαγή σελίδας για τη Leroy Merlin, με την 28ρόνη Agathe Monpays να αναλαμβάνει επικεφαλής στη θέση του Olivier Arduin.

    Τη νέα γενική διευθύντρια, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου, Πολωνίας και Ουκρανίας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για το επενδυτικό πλάνο και τη στρατηγική ανάπτυξης.

    Η πολυεθνική εταιρεία, συνεχίζει να επενδύει στη χώρα μας, μετρώντας μέχρι στιγμής συνολικά επτά καταστήματα στην Ελλάδα και άλλο ένα στην Κύπρο και συνολικές επενδύσεις 115 εκατ. ευρώ από το 2007. Στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία αποτελεί μια σύμπραξη μεταξύ του γαλλικού ομίλου Adeo και του Έλληνα επιχειρηματία Παύλου Φουρλή , εστιάζει τη στρατηγική ανάπτυξης τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στις digital πωλήσεις.

    Φιλοδοξία της εταιρείας, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Olivier Arduin, είναι να μετατραπεί από κατάστημα λιανικής, σε ηγέτη της Physical και Digital πλατφόρμας του Home Improvement.

    Στην κατεύθυνση αυτή ανακοινώθηκε η λειτουργία δύο νέων dark stores σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μια επένδυση ύψους 700.000 ευρώ, που θα εξυπηρετούν τόσο την προμήθεια των καταστημάτων όσο και τις παραγγελίες e-shop.

    Παράλληλα η Leroy Merlin δρομολογεί την είσοδό της με κατάστημα στο Retail Park του Ελληνικού και το άνοιγμα καταστήματος στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Tα dark stores και το logistic center

    Παράδοση εντός 4 ωρών για τους επαγγελματίες και μίας ημέρας για τους υπολοίπους καταναλωτές επιδιώκει να πετύχει η εταιρεία με τη λειτουργία των δύο νέων darkstores σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά του logistic center που θα λειτουργήσει στη Δυτική Αττική.

    Στην Αθήνα, το νέο κέντρο διανομής 7600τμ. της Leroy Merlin, που βρίσκεται στην περιοχή του Α. Ιωάννη στο Ρέντη, πρόκειται να λειτουργήσει ως το πρώτο Dark Store της εταιρείας στην Ελλάδα από τον προσεχή Δεκέμβρη, ενώ το δεύτερο κέντρο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Με τα δύο αυτά κέντρα διανομής Dark Store, η εταιρεία αναμένει να επεκτείνει σημαντικά τη δυναμική της σε επίπεδο εξυπηρέτησης, διαθέτοντας τις λύσεις της για ανακαίνιση και βελτίωση της κατοικίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

    Το logistic center θα είναι επιφάνειας 35.000 -38.000 τ.μ. στην περιοχή του Ασπροπύργου. Δεν θα είναι ιδιόκτητο κτίριο αλλά μισθωμένο και θα κατασκευαστεί για λογαριασμό της εταιρείας. Στον σχεδιασμό είναι και η δημιουργία κέντρου διανομής στην Κύπρο στα τέλη του 2024.

    Η είσοδος στο Ελληνικό και τα εξειδικευμένα καταστήματα

    Η εταιρεία έχει δρομολογήσει τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων κλασικού τύπου (έως 10.000 τ.μ.). Το ένα θα είναι στο retail park του Ελληνικού και ήδη η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις για να οριστικοποιηθεί η απόφαση και το δεύτερο στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα εντός του 2023 θα λειτουργήσει πιλοτικά ένας νέος τύπος καταστημάτων, εξειδικευμένων, με το Brand name «Naterial by Leroy Merlin».

    Το κατάστημα, με επιφάνεια περίπου 1.400 τ.μ. που θα ανοίξει στην Αττική θα διαθέτει αποκλειστικά είδη κήπου και είναι από τα εξειδικευμένα concepts που διαθέτει ο όμιλος Adeo. Στο επίκεντρο της στρατηγικής της είναι να επεκταθεί και με πιο ευέλικτα σημεία πώλησης στην περιφέρεια καθώς και σε αστικά κέντρα της χώρας. Παράλληλα εξετάζονται συνεργασίες με τοπικούς εμπόρους σε περιοχές της περιφέρειας, όπως για παράδειγμα οι νησιωτικές περιοχές.

    Τέλος, όσον αφορά την ανάπτυξη της ψηφιακού καναλιού, η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει ένα marketplace προϊόντων για επαγγελματίες και ιδιώτες ενώ στοχεύει να αναπτύξει συνέργειες με άλλους παράγοντες του λιανεμπορίου.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας η αναπτυξιακή πορεία συνεχίζεται και το 2022 όπου αναμένει αυξημένο τζίρο κατά 24% με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 191 εκατ. ευρώ από 154 εκατ. ευρώ το 2021. Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων έχουν αυξήσει το λειτουργικό κόστος αλλά και τις τιμές των προϊόντων. Μεγάλο μέρος του αυξημένου κόστους έχει απορροφηθεί αλλά οι ανατιμήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα κυμαίνονται στο 10-12%.

    Πάντως, σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, το 2022 η εταιρεία προχώρησε σε οριζόντιες αυξήσεις 2% για το σύνολο των εργαζομένων προκειμένου να απορροφήσει μέρος του πληθωρισμού. Επιπλέον η εταιρεία εφαρμόζει ένα μοντέλο «ηγεσίας» όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως leaders, οι αμοιβές του είναι πάνω από τον βασικό μισθό. Επιπλέον παρέχει και στους 1300 εργαζόμενους σε Ελλάδα και Κύπρο εταιρικά κινητά τηλέφωνα, prepaid cards, που αντιστοιχούν σχεδόν σε έναν επιπλέον μισθό, εταιρικές εκπτώσεις ενώ για όποιον συμπληρώνει δέκα χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία παρέχεται μια έξτρα εβδομάδα άδειας.

    Ποια είναι η Agathe Monpays

    H νέα επικεφαλής της εταιρείας προέρχεται από το ανθρώπινο δυναμικό της Leroy Merlin. Πριν την ανάληψη των νέων της καθηκόντων στην Αθήνα ήταν για δυο χρόνια διευθύντρια καταστήματος στην πόλη Τουρκουάν στη βόρεια Γαλλία και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, από τον Σεπτέμβριο 2016 έως τον Αύγουστο 2020 ήταν επικεφαλής τομέα.

    Η εργασιακή της εμπειρία ξεκίνησε το 2013 από τις Βρυξέλλες, όπου για έναν χρόνο ήταν εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών στη Naf Naf. Eπόμενος «σταθμός» η Μαδρίτη και η εταιρεία Zankyou, που εξειδικεύεται σε θέματα γάμων, όπου είχε αναλάβει τη διαχείριση των πελατών από τη Γαλλία μέσα από το ψηφιακό κανάλι πωλήσεων. Από το 2014 μέχρι και το 2016, όπου ακολούθησε η Leroy Merlin, ήταν υπεύθυνη μάρκετινγκ στην εταιρεία γαλλικής μόδας Happychic.

    Έχει κάνει σπουδές και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο μάρκετινγκ, μάνατζμεντ και ηλεκτρονικό εμπόριο στο IESEG School of Management στη Λιλ της Γαλλίας και γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

    Διαβάστε επίσης

    Premia Properties: Συμφωνία με τη LEROY MERLIN για τη μίσθωση κέντρου αποθήκευσης τύπου Dark Store στη Θεσσαλονίκη



    ΣΧΟΛΙΑ