• Business

    Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα CEO της Air France

    • Bloomberg


    Η γαλλική Air France ετοιμάζεται να διορίσει την Anne Rigail ως Διευθύνουσα Σύμβουλο, καθιστώντας την, την πρώτη γυναίκα επικεφαλής της επιχείρησης, δήλωσε πηγή που γνωρίζει τις εξελίξεις.

    Ο διορισμός της υποβλήθηκε προς έγκριση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Air France την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Ωστόσο, η είδηση έγινε γνωστή για πρώτη φορά από το ραδιόφωνο Europe 1 και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα τουμ την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου.
    Εκπρόσωπος της Air France αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Η Rigail, 49 ετών, βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της Air France και είναι αναπληρώτρια διευθύντρια των πελατειακών σχέσεων της αεροπορικής εταιρείας. Τώρα θα επιβλέπει τις διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές των πιλότων, των οποίων το σωματείο απέκτησε πρόσφατα νέο επικεφαλής, καθώς και των πληρωμάτων καμπίνας, σε μία περίοδο κατά την οποία η εταιρεία προσπαθεί να επανέλθει από την περυσινή απεργία που της κόστισε εκατομμύρια ευρώ, κλονίζοντας παράλληλα και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

    Anne Rigail

    Πρόκειται για την πρώτη σημαντική κίνηση που πραγματοποιεί ο CEO του ομίλου Air France-KLM Ben Smith, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή τον περασμένο Σεπτέμβριο, και τώρα επιλέγει τα νέα μέλη της ομάδας του. Ο προκάτοχος του παραιτήθηκε μετά από τις απεργείες που έγιναν στη Γαλλία για τους μισθούς.

    Ο Smith, 47 ετών, Καναδός, επιβλέπει προσωρινά και το γαλλικό τμήμα της Air France, όπου τον Οκτώβριο έκλεισε συμφωνία ορόσημο με τα συνδικάτα. Ο προκάτοχος της Rigail, Franck Terner, αποχώρησε πριν από ένα μήνα.

    Ο Smith αναμένεται τους ερχόμενους μήνες να αναλύσει τη στρατηγική του, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης αν τελικά θα καταργήσει την αεροπορική χαμηλού κόστους του ομίλου, Joon ή θα την επεκτείνει προσθέτοντας πτήσεις μακρινών αποστάσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ