• Business

    Αυτοί είναι οι 10 νεότεροι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως


    Μερικοί από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους επιχειρηματίες παγκοσμίως χρειάστηκαν δεκαετίες για να γιγαντώσουν τις εταιρίες τους και να φουσκώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ κάποιοι άλλοι χτύπησαν φλέβα χρυσού πολύ νωρίς στη ζωή τους.

    Σε πρόσφατη έκθεση της Hurun, μίας εταιρίας στη Σαγκάη που κάνει έρευνα και δημοσιεύει κάθε χρόνο λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη, περιλαμβάνεται μία νέα κατηγορία επιχειρηματιών: οι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι ηλικίας κάτω των 35 ετών!

    Ας δούμε ποιοι φιγουράρουν στις 10 πρώτες θέσεις:

    Evan Spiegel
    Evan Spiegel

    Evan Spiegel: 25

    Κατοικία: Los Angeles, California

    Εκτιμώμενη περιουσία: 1,8 δισ. δολάρια

    Στην “ώριμη” ηλικία των 25, ο διευθύνων σύμβουλος του Snapchat είναι ο νεώτερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, μετά την ανακάλυψη της δημοφιλούς εφαρμογής για τη μοίρασμα φωτογραφιών, με τους δύο συμμαθητές του από το πανεπιστήμιο Stanford.

    John Collison
    John Collison

    John Collison: 26

    Κατοικία: San Francisco, California

    Ετκιμώμενη περιουσία: 1 δισ. δολάρια

    Αφού παράτησε το Harvard ίδρυσε το 2011 με τον αδελφό του, την Stripe, μία εταιρία online πληρωμών. Τα δύο αγόρια γεννήθηκαν στην Ιρλανδία αλλά ζουν πλέον στο san Francisco, όπου εδρεύει η εταιρία.

    Bobby Murphy (αριστερά)
    Bobby Murphy (αριστερά)

    Bobby Murphy: 26

    Κατοικία: Venice, California

    Εκτιμώμενη περιουσία: 1,8 δισ. δολάρια

    Μόλις πέντε χρόνια μετά την ολόκλήρωση των σπουδών του, ο CTO του Snapchat, είναι ένας από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους διεθνώς, μαζί με το συνέταιρο του Spiegel. Οι δυο τους γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια στο Stanford και ήταν μέλη της αδελφότητας Kappa Sigma.

    Patrick Collison
    Patrick Collison

    Patrick Collison: 27

    Κατοικία: San Francisco, California

    Εκτιμώμενη περιουσία:1 δισ. δολάρια

    Ο συνιδρυτής και CEO της εταιρίας Stripe, άφησε τις σπουδές του στο MIT για να κυνηγήσει με τον αδελφό του το επιχειρηματικό του όνειρο. Η start up εταιρία τους είχε αξία των περασμένο Οκτώβριο 5 δισ. δολάρια.

    Mark Zuckerberg
    Mark Zuckerberg

    Mark Zuckerberg: 31

    Κατοικία: Palo Alto, California

    Εκτιμώμενη περιουσία: 45 δισ. δολάρια

    Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook υπήρξε ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στην ιστορία, χάρη στην εφαρμογή που δημιούργησε σε ηλικία 23 ετών. Σήμερα ο Zuckerberg και η σύζυγος του Priscilla είναι το έατο πλουσιότερο ζευγάρι στον κόσμο, με έντονη φιλανθρωπική δράση.

    Elizabeth Holmes
    Elizabeth Holmes

    Elizabeth Holmes: 31

    Κατοικία: Palo Alto, California

    Εκτιμώμενη περιουσία: 4,3 δισ. Δολάρια

    Η Holmes ίδρυσε την εταιρία τεχνολογία που φέρνει επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη, Theranos, όταν ήταν δευτεροετής στο Stanford. Λίγους μήνες μετά παράτησε το πανεπιστήμιο για να αφοσιωθεί στα επιχειρηματικά της σχέδια και να αναπτύξει την εταιρία της. Σήμερα, στα 31, είναι η νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος της Αμερικής.

    Dustin Moskovitz
    Dustin Moskovitz

    Dustin Moskovitz: 31

    Κατοικία: San Francisco, California

    Εκτιμώμενη περιουσία: 10 δισ. Δολάρια

    Ο συνιδρυτής του Facebook, αποχώρησε για να ξεκινήσει την Asana, με τον άλλον συνεργάτη του Facebook, Justin Rosenstein. Ωστόσο, κατέχει ακόμη ποσοστό στην πρώτη του εταιρία.

    Η εταιρία του Wang Yue λειτουργεί στη Σαγκάη
    Η εταιρία του Wang Yue λειτουργεί στη Σαγκάη

    Wang Yue: 32

    Κατοικία: Shanghai, China

    Εκτιμώμενη περιουσία: 1 δισ. Δολάρια

    Ο CEO του Shanghai Kingnet Technology βρέθηκε φέτος στη λίστα με τους νεαρούς δισεκκατομμυριούχους. Πρώην στέλεχος της 51.com στην Κίνα, ο Wang από τ0 2009 που ανέλαβε CEO στη Kingnet κατόρθωσε να την αναδείξει σε μία από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής παχνιδιών για κινητά στην Κίνα.

    Cheng Wei
    Cheng Wei

    Cheng Wei: 32

    Κατοικία: Beijing, China

    Ετκιμώμενη περιουσία:1 δισ. δολάρια

    Ο Wei είναι CEO της εταιρίας παροχής υπηρεσιών ταξί Didi Kuaidi, παρόμοια με την Uber. Πριν ιδρύσει την Didi Kuaidi εργάστηκε για 8 χρόνια στην εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

    Nathan Blecharczyk
    Nathan Blecharczyk

    Nathan Blecharczyk: 32

    Kατοικία: San Francisco, California

    Εκτιμώμενη περιουσία: 3,6 δισ. Δολάρια

    Απόφοιτος του Harvard, εργάζονταν ως διευθυντής στη Microsoft όταν ο πρώην συγκάτοικος του Joe Gebbia τον προσέγγισε για να ιδρύσουν μαζί τη διαδικτυακή εταιρία ενοικίασης κατοικιών Airbnb. Πρόσφατα, ηγήθηκε στο project επέκτασης της εταιρίας στην Κούβα.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ