• Business

    Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές!


    Καλημέρα σας! Αυτές είναι οι πέντε χρήσιμες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

    -Προθεσμία 24 ωρών στην Αθήνα για να κλείσει τα προαπαιτούμενα και να πάρει τη δόση έδωσε χθες το EuroWorkingGroup. Υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση, αποφάνθηκαν οι Ευρωπαίοι, ενώ σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, στις 16 Ιουνίου θα γίνει  η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Ευρωπαϊκές πηγές τονίζουν ότι οι διεργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα ελπίζουν πως μέχρι αύριο θα υπάρχει συμφωνία. Οι Ευρωπαίοι θέλουν να έχουν κλείσει όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες ακόμα και σε ήσσονος σημασίας ζητήματα, πριν δώσουν το «οκ» για την εκταμίευση της δόσης.

    -Ο ΣΕΒ ουδέποτε έχει θέσει θέμα μείωσης των αμοιβών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της κατάργησης τους 13ου και 14ου μισθού. Σχετικές διευκρινήσεις έχουν ήδη δοθεί επανειλημμένα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου. Έτσι, οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, κου Κατρούγκαλου, με αναφορά στον ΣΕΒ, δημιουργούν περιττή ανασφάλεια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το δυσβάστακτο μη μισθολογικό κόστος.

    -Στις 24 Ιουλίου, στη γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτό έκαναν γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά από σύσκεψη υπό τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.  

    -Κάλεσμα στους εφοπλιστές να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, από τον πρωθυπουργό. Το κλείσιμο της αξιολόγησης ανοίγει νέο κεφάλαιο, τόνισε. Υποσχέθηκε πρωτοβουλίες για αναβάθμιση της χώρας σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο. «Εμπιστευθείτε μας», υπογράμμισε. Τα Ποσειδώνια είναι ένας σημαντικός θεσμός για την παγκόσμια ναυτιλία, τόνισε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της έκθεσης, σε μια ομιλία η οποία έγινε στα αγγλικά εξαιτίας της συμμετοχής πολλών ξένων επισκεπτών.

    Mε κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 2,2 δισ.δολαρίων και ιθύνοντα νου τον βετεράνο της Wall Street, Randall Duncan Smith, η Alden Global Capital είναι ο νέος μεγάλος μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς με ποσοστό 6,5%

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/5i-megaliteri-idiotiki-elvetiki-trapeza-apo-ton-spiro-latsi/51198

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ